Ένταξη του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας στο Πρόγραμμα ΟΕΦ    


vettas
Λαμία, 15/03/2018


« Ένταξη του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας στο Πρόγραμμα ΟΕΦ»

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Δημήτρης Βέττας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, συζητήθηκε το θέμα του Προγράμματος των οργανώσεων των ελαιουργικών φορέων που υποβάλλεται στο ΥΠΑΑΤ .

Ο κ. Βέττας εξήγησε στον Υπουργό την αναγκαιότητα ένταξης του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, καθώς είναι ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός βρώσιμης ελιάς στην χώρα και ταυτόχρονα ο πλέον εξυγιασμένος οικονομικά.Όπως πληροφορήθηκε ο Βουλευτής κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο φάκελος για το Πρόγραμμα των ΟΕΦ που αφορά τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στυλίδας, σύντομα θα αξιολογηθεί. Η καθαρή οικονομική θέση του Συνεταιρισμού και η καλή οικονομική διαχείριση δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν την θετική έκβαση του Προγράμματος.

Το 2016 ο Ε.Ε.Σ. χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 1.419.000 ευρώ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε εξοπλισμό και κατασκευές του εργοστασίου αλλά και σε υπηρεσίες που ωφελούν τον παραγωγό κάτι που διαπίστωσε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν κατά τη διάρκεια του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση τον Ιούλιο του 2017 επισκέφθηκε με τον Δημήτρη Βέττα τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Το καινούργιο πρόγραμμα, το οποίο ξεπερνά το ποσό του 1.000.000 ευρώ, αφορά δύο τομείς. Ο πρώτος τομέας δράσης αφορά τη χρηματοδότηση του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας για τον καλύτερο και αρτιότερο εξοπλισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου και ο δεύτερος τομέας αφορά την ενίσχυση των παραγωγών, αφενός σε επίπεδο εκπαίδευσης, αφετέρου σε επίπεδο καλύτερης δομής παραγωγής όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση, η αλλαγή τρόπου άρδευσης, η ιχνηλασιμότητα και άλλες ενέργειες.

vettas

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/03/blog-post_93.html#ixzz59onQr7cN  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE