Επιμελητήριο Φθιώτιδας – “Ασφάλεια και υγιεινή των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών”  


Επιμελητήριο  Φθιώτιδας

«Ασφάλεια και υγιεινή των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας» 
Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με θέμα: «Ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων & ποτών – Αγορανομικές διατάξεις σχετικά με επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος». Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Ιωάννης Πασιάς, διδάκτωρ Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Αθ. Κυρίτσης τόνισε πως «Οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αποτελούν μία πολυπληθή και ετερογενή ομάδα διατροφής, μαζικής εστίασης, χώρων διασκέδασης κ.λπ., μείζονος σημασίας για την ελληνική οικονομία, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους αποτελούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους και εκατομμύρια τελικούς καταναλωτές.

Πέραν όμως της αναμφίβολα μείζονος σημασίας για την οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών, η καλή λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων επιβάλλεται από τη φύση των παραγόμενων προϊόντων και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Σε όλες τις περιπτώσεις, από την παροχή των προϊόντων και των υπηρεσιών αυτών των καταστημάτων μπορεί να προκληθεί βλάβη στη δημόσια υγεία, εάν δεν εφαρμόζονται οι υγειονομικοί όροι και δεν τηρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις λειτουργίας».

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης του ο κος Πασιάς αναφέρθηκε διεξοδικά και αναλυτικά στους υγειονομικούς όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών, οι οποίοι άλλαξαν πρόσφατα σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 2161/23.6.2017.
Τόνισε επίσης ότι τα καταστήματα αυτά αποτελούν έναν σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Η λειτουργία τους παρουσιάζει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις αλλά πρωτίστως λόγω των κινδύνων που μπορεί να παρουσιάσει για τη δημόσια υγεία.
Πρόκειται συνεπώς για έναν κλάδο ζωτικής σημασίας της οικονομίας μας, ιδίως για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, την απασχόληση και σε πολλές περιπτώσεις τον τουρισμό.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις αγορανομικές διατάξεις που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να είναι σύννομες σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, καθώς και στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ξεχωρίσουν προσφέροντας πιστοποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/03/blog-post_48.html#ixzz5ASsjhPOh  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE