Δήμος Στυλίδας: Ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον πόλεμο…  


dhmos

Συνεδρίασε σήμερα στις 12 το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούίο του Δήμου Στυλίδας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα για τον πόλεμο το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα με αυξημένη απαρτία 19 συμβούλων.
Επίσης ομόφωνη ήταν η απόφαση στην πρόταση του Δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου,να απαιτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ψήφισμα

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 
Για το Δημοτικό Συμβούλιο της Στυλίδας

Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, επιτέθηκαν στη Συρία.
Για άλλη μια φορά ματώνουν τους λαούς της περιοχής. Καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας διάφορα προσχήματα.
Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής.Αυτός ο στόχος τούς φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ’ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις. Με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια.
Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή» φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σε αυτές τις εξελίξεις, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο επεμβάσεων. Έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη  – δολοφόνους όπως το Ισραήλ. Συστηματικά εξωραΐζει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.
Κατέρρευσε πλέον ο ισχυρισμός ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, και μάλιστα για τον πρόσθετο λόγο της διαταραχής των σχέσεων Τουρκίας – ΝΑΤΟ. Είναι φανερό πως η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των δικών της ισχυρών ομάδων συμφερόντων παζαρεύει η Τουρκία τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας, ούτε εγγυητές συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων.
Η κυβερνητική πολιτική της λεγάμενης “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τις πιθανότητες εμπλοκής του σ’ έναν γενικευμένο πόλεμο.

Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται επαγρύπνηση και αντιιμπεριαλιστική δράση.
Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, για το ξεπέρασμα της κρίσης. Δεν πρέπει να πληρώσει με αίμα την ανάπτυξη της κερδοφορίας, που επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

  • Για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
  • Γ να να επιστρέφουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
  • Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στη ζωή όπου η κυριαρχεί η εκμετάλλευση, όπου τα μεγάλα ψάρια να τρώνε τα μικρότερα.

ΣΤΥΛΙΔΑ 20/4/2018

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/04/blog-post_79.html#ixzz5DEGj5iLa  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE