ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

«Η 1η Μάη είναι ημέρα τιμής στους εργάτες, αγωνιστές των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και αφετηρία νέων αγώνων.»
Η Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και όλο τον λαό που δεν βολεύεται πια με μια υπόσχεση, με ένα χτύπημα συμπόνοιας στην πλάτη, που παλεύει κάθε μέρα, πρωί και βράδυ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τις δικές του αλλά και της οικογένειας του, να πάρει μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας την Τρίτη 1η Μάη στις 10:30 το πρωί στην πλ. Πάρκου. (Προσυγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων στην Παπαποστόλου έναντι Κωτσόβολου στις 10:00 π.μ. και πορεία προς την πλατεία.)Ας είναι η φετινή 1η Μάη για τον καθένα από εμάς, ημέρα απόφασης για οργανωμένη πάλη ενάντια σε όποιον και ό,τι μας ξεκληρίζει και μας κλέβει τον μόχθο της δουλειάς μας, ενάντια σε όποιον και ό,τι μας αναγκάζει σε ανεργία, σε μισή παιδεία, μισή υγεία, μισή σύνταξη, σε μισή ζωή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για “δίκαιη ανάπτυξη”. Ετοιμάζεται να ψηφίσει άλλα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το “Εθνικό στρατηγικό σχέδιο”.

Διαπραγματεύεται το κόψιμο του αφορολογήτου που με τους αγώνες μας κατακτήσαμε, την ίδια ώρα που το κόστος παραγωγής εκτοξεύεται στα ύψη και έμποροι, βιομήχανοι μας εκβιάζουν για όλο χαμηλότερες τιμές, ώστε ν’ αυξάνουν τα κέρδη τους (όπως πχ σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας όπου οι εκβιαζόμενοι από τους βιομήχανους κτηνοτρόφοι πωλούν το πρόβειο γάλα ακόμα και για 67 λεπτά του ευρώ ή όπως αντίστοιχα συμβαίνει για το ρύζι το βαμβάκι, το στάρι κλπ).

Παραδίδει στους ιδιώτες το χαράτσι που μας επιβάλλει για τη δακοκτονία, εγκαταλείποντας την στις κερδοσκοπικές τους ορέξεις με βέβαιο αποτέλεσμα την καταστροφή εκ νέου της παραγωγής μας.
Επιπλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ!

Και όλα αυτά ώστε μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες, που περιμένουν να ξεκληριστούμε εμείς οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιος μας.
Διαπραγματεύεται στη νέα ΚΑΠ την πρόσθετη καρατόμηση των αγροτικών ενισχύσεων – επιδοτήσεων προς όφελος της “ευρωπαϊκής άμυνας” και της προστασίας των προσφύγων. Προσφύγων που δημιουργούν οι πόλεμοι.

Όπως αυτός στη Συρία όπου ΗΠΑ, Γαλλία, Μ.Βρετανία αλλά και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. (καθώς 47βάσεις και υποβρύχια της Ελλάδας) συμμετέχουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους, των αγορών.

Είναι καθήκον αλλά και η μόνη λύση για τον καθένα μας να διεκδικήσουμε μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τους αγροτικούς μας συλλόγους και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, ό,τι οι ανάγκες μας επιτάσσουν, ό,τι οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας επιτρέπουν, ό,τι η δουλειά όλων μας δημιουργεί.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/04/blog-post_92.html#ixzz5DlcRBBH2  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE