Περισσότερες από 15 συλλήψεις γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών-Διακινούσαν πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα  


giatroi
Περισσότερες από 15 συλλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών έχουν γίνει μέχρι τώρα για υπόθεση που αφορά σε παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους . 
Η μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μεγάλο αυτό κύκλωμα διακινούσε πανάκριβα αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα σε ασθενείς, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο ακριβής τρόπος δράσης του.Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τα ακριβά φάρμακα που διακινούσαν είναι αποκλειστικά για νοσοκομειακή χρήση.
Γιατροί και νοσηλευτές που εμπλέκονται στο κύκλωμα φέρονται να έπαιρναν τα φάρμακα είτε μέσω παράνομων και εικονικών συνταγογραφήσεων, είτε κλέβοντάς τα από τα νοσοκομεία.
Τα φάρμακα στη συνέχεια τα πωλούσαν παράνομα οι ίδιοι, είτε τα έδιναν στους φαρμακοποιούς οποίοι με τη σειρά τους τα διοχέτευαν παράνομα.

Πρόεδρος Φαρμακοποιών: Να τιμωρηθούν

«Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων » δήλωσε ο Κ.Θεοδοσιάδης πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

presspublica.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/15.html#ixzz5EWRjhIUv  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE