ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΗ 27/6


Αγρότες και κτηνοτρόφοι και οι αγροτικοί σύλλογοι που απαρτίζουν την ΟΑΣ Φθιώτιδας πραγματοποιήσαμε σήμερα 27/6 κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ στη Λαμία, καταθέτοντας υπόμνημα με τα αιτήματα μας προς: την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ και τα υπουργεία οικονομικών, περιβάλλοντος και ενέργειας.

Από την συνάντηση μας με τον εκπρόσωπο της εταιρείας έγινε ξεκάθαρο ότι η ΔΕΗ δεν είναι ένας οργανισμός κοινής ωφέλειας, αλλά μια ιδιωτική εταιρεία που μόνο στόχο έχει το κέρδος των μετόχων της, αδιαφορώντας που αυτό για να επιτευχθεί σαν αναγκαία προϋπόθεση έχει την όλο και επιταχυνόμενη εξαθλίωση της αγροτιάς, των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών νοικοκυριών.
Το μόνο που μας διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ είναι ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι ανοιχτή για δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη όταν θα βλέπουμε τα χρέη μας να διογκώνονται, η παραγωγή μας να καταστρέφεται, όταν θα μας κόβουν το ρεύμα, όταν θα βγαίνουν εντολές κατασχέσεων.

Η απάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας στο αίτημα μας για φτηνό ρεύμα σαν αυτό που απολαμβάνουν οι βιομήχανοι ήταν κυνική. Είπε ότι η αγορά ενέργειας είναι ελεύθερη και εάν βρούμε καλύτερη τιμή από άλλη εταιρεία είμαστε ελεύθεροι να πάμε σε αυτήν. Κάτι που μας κάνει βέβαιους ότι η παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας αλλά και το ξεπούλημα της παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ μαζί με τα λιγνιτωρυχεία (που αποτελούν περιούσια του λαού), ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών της τωρινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων και που εφαρμόζονται με τις ευλογίες και τις επιταγές του ΣΕΒ, της Ε.Ε, ΔΝΤ και μνημονίων, θα σημαίνει την παραπέρα αύξηση τις τιμής του ρεύματος, περισσότερες διακοπές παροχών, περισσότερες κατασχέσεις, περισσότερο σκοτάδι στις ζωές μας.

Το συμπερασμό τελικά που βγήκε παρά τα λόγια κατανόησης από τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ είναι ότι ο μόνος δρόμος ώστε το ρεύμα να μας προσφέρεται σαν ένα αναγκαίο αγαθό επιβίωσης αλλά και ευημερίας του λαού και όχι σαν μοχλός παραπέρα εκμετάλλευσης, εκβιασμού, εξαθλίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς και της λαϊκής οικογένειας, είναι η καλύτερη οργάνωση, η επιπλέον μαζικοποίηση και αποφασιστικότητα του αγροτικού κινήματος που σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, του συνταξιούχους τους άνεργους και την κάθε λαϊκή οικογένεια που στενάζει κάτω από το βάρος “της υγιούς και δίκαιης ανάπτυξης”, θα διεκδικήσουμε από κοινού ό,τι οι ανάγκες μας επιβάλλουν, ό,τι η επιστήμη και η τεχνολογία προσφέρουν, ότι η εργασία μας παράγει.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/06/276.html#ixzz5Jd9pq4GU  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE