«Κίνδυνος να χαθεί ολόκληρη η παραγωγή της ελιάς στην Π.Ε. Φθιώτιδας»


Αθανάσιος Μιχελής
«Κίνδυνος να χαθεί ολόκληρη η παραγωγή της ελιάς στην Π.Ε. Φθιώτιδας» 

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στην εφαρμογή της δακοκτονίας στην Π.Ε. Φθιώτιδας και κυρίως στις πρώιμες και υπερπρώιμες παραλιακές περιοχές του Νομού, όπως ενημερώθηκα τις τελευταίες ημέρες, επειδή δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την ανάδειξη των εργολάβων των ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας.Η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στη Περιφέρεια Στερεάς/Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, διότι θα μπορούσε να έχει προβλέψει αυτές τις καθυστερήσεις και να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αρκετά ενωρίτερα. Αντί αυτού με ανακοίνωσή της, ζητά άμεσα οι ελαιοπαραγωγοί που τα δένδρα τους τυγχάνει να έχουν παραγωγή, να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την προστασία των ελαιοδένδρων τους από τον δάκο, παρόλο που πληρώνουν την εισφορά δακοκτονίας σε ποσοστό 2% επί της αξίας του λαδιού που παράγεται, ποσό που εισπράττεται από την Περιφέρεια.

Βρισκόμαστε στις αρχές του Ιουλίου και ο πρώτος ψεκασμός στις εν λόγω περιοχές θα έπρεπε να έχει γίνει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου για να έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα σύμφωνα με του ειδικούς επιστήμονες.
Οι ελαιοπαραγωγοί των εν λόγω περιοχών τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με εξαιρετικά μειωμένες παραγωγές και εκτεταμένες ζημιές από τον δάκο.
Δυστυχώς τα πενιχρά εισοδήματα των συγκεκριμένων αγροτών από την παραγωγή της ελιάς, βάλλονται για άλλη μια φορά από ανεύθυνους.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ
Αθανάσιος Μιχελής

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/07/blog-post_35.html#ixzz5KAqm49zr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube