Πελασγία: Ξεκινάει το 3 festival pelasgia en drasei


3 festival pelasgia en drasei

 4 Ιουλίου (Αλσύλλιο Τραγάνας)

Camp Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ακαδημιών

12- 13 Ιουλίου 2018  Γιορτή Παράδοσης: Εδώ ειν’ αλώνι για χορό(Αλσύλλιο Τραγάνας)

12 Ιουλίου 2018 Γιορτή παράδοσης: Εδώ ειν’ αλώνι για χορό

Παναγιώτης Λάλεζας- Γεράσιμος Ανδρεάτος

13 Ιουλίου 2018 Γιορτή παράδοσης: Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων

Στην γιορτή παράδοσης θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή του Ν. Φθιώτιδας, καθώς και φιλοξενούμενα συγκροτήματα από την Θεσσαλία, Μακεδονία & Πελοπόννησο.

Για 2 ημέρες , η κωμόπολη της Ανατολικής Φθιώτιδας, γίνεται το κέντρο του παραδοσιακού πολιτισμού , του πλούτου & της ομορφιάς των ηθών & εθίμων της ελληνικής επικράτειας.

Στα πλαίσια του 2ημερού δράσεων, θα προσφερθούν παραδοσιακές πίτες από τους συλλόγους γυναικών της περιοχής.

18 Ιουλίου 2018 –

Ποδηλατική περιήγηση : Εξερευνώντας την ευρύτερη περιοχή

22 Ιουλίου 2018 –προαύλιος χώρος Πολιτιστικού συλλόγου Πελασγίας

Ημέρα γευσιγνωσίας ,Αμπελουργίας & Οίνου- Τοπικά προϊόντα

25 Ιουλίου 2018

Παραδοσιακή παράσταση Καραγκιόζη- Θέατρο Σκιών Τάσου Κώνστα

Αγαπημένος ήρωας των παιδικών μας χρόνων. Πάντοτε ξυπόλητος, καταφρονημένος, αλλά και βουτηγμένος στη φτώχεια, συχνά επιστράτευε την πονηριά του και κάθε λογής τεχνάσματα για να επιβιώσει. Ταυτίστηκε με τον φουκαρά Έλληνα και, ίσως, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που μικροί και μεγάλοι εξακολουθούν να συγκινούνται μαζί του. Η θρυλική φιγούρα του Καραγκιόζη δεν έχει πάψει να ψυχαγωγεί, αλλά και να μας διδάσκει, σε μία ιδιότυπη μορφή θεατρικής λαϊκής τέχνης.

30 Ιουλίου- 2 Αυγούστου (Αλσύλλιο Τραγάνας-  Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Σχολικού Συγκτροτήματος Πελασγίας)

Ανοιχτό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης

Η διοργάνωση του Ανοιχτού Τουρνουά 3on3 καλαθοσφαίρισης, στοχεύει στην διάδοση & ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς & στην ενθάρρυνση των συμμετεχόντων όλων των ηλικιών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό & με το εθνικό μας άθλημα.

Την διοργάνωση θα πλαισιώσουν αθλητές των εθνικών ομάδων, καθώς και αθλητικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας.

4-5 Αυγούστου 2018 (Αλσύλλιο Τραγάνας)

Μέρες ερασιτεχνικού θεάτρου: Συνάντηση ερασιτεχνικών ομάδων

Το ερασιτεχνικό θέατρο είναι «…ένας θεσμός που υπηρετείται αφιλοκερδώς από εραστές της θεατρικής τέχνης» και τα οφέλη του είναι πολλαπλά. «Πρόκειται για μια θεμελιώδη πράξη κοινωνικοποίησης και προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή όλων στη δημιουργία της παράστασης (κάποιοι ασχολούνται με τα κοστούμια, άλλοι με τα σκηνικά, άλλοι με την ανάλυση του έργου κ.ο.κ.)» (βλ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, «Ερασιτεχνικό Θέατρο», Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 9/3/2014), και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δύσκολη και απομονωμένη επαρχία.

Σκοπός της συνάντησης των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων είναι η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων, η ανταλλαγή γνώσεων & εμπειριών, η έμπρακτη αλληλοϋποστήριξη της, αλλά και η εξωτερίκευση των δράσεων τους.

Με τις μέρες ερασιτεχνικού θεάτρου, ενισχύεται η θεατρική & πολιτισμική κουλτούρα της ευρύτερης περιοχής & στηρίζεται το πάθος- δημιουργικότητα των ομάδων, μακριά από λογικές χορηγιών & εμπορευματοποίησης της τέχνης.

12 Αυγούστου 2018 (παραλία Αγίου Γεωργίου)

Συναυλία Γιάννης Χαρούλης

Ο Γιάννης Χαρούλης, εντάσσει στην καλοκαιρινή του περιοδεία, την εμφάνιση του στην παραλία του Αγίου Γεωργίου. Σε ένα μαγευτικό μέρος, δίπλα στην ακροθαλλασιά, έρχεται να μας ταξιδέψει και να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές ,όπως στις sold out παραστάσεις του σε όλη την Ελλάδα.

Με το λαούτο του και όλα όσα προκαλεί η ιδιαίτερη φωνή και παρουσία πάνω στη σκηνή, σε ένα οδοιπορικό στο χθες που ξυπνάει τις μουσικές μνήμες και στο σήμερα που χτίζει το μουσικό μας μέλλον.

Ανήσυχος και πρωτοπόρος από την μια, παραδοσιακός από την άλλη, ροκάρει με το λαούτο του σε μουσικά μονοπάτια όπου ο ηλεκτρισμός συναντά αρχέγονους ήχους της Κρήτης.

Η παράδοση, η λαϊκή ιστορία, η σύγχρονη δημιουργία, οι ποιητές μας, οι στιχουργοί μας, τραγούδια που αγαπήσαμε, στίχοι που τραγουδήσαμε, θα γίνουν ένα με τη φωνή του Γιάννη Χαρούλη, θα γίνουν ένα με τις φωνές των χιλιάδων που θα αγκαλιάσουν και πάλι αυτή την μουσική εμπειρία.

Παράλληλες Δράσεις – Εκθέσεις:

–          20/7 έως 14/8  Θερινό σινεμά: Καλοκαιρινές νύχτες…αλλιώς

–          20/7 έως 14/8 Έκθεση προϊόντων λαϊκής τέχνης, χειροτεχνίας & οικοτεχνίας, παραδοσιακών προϊόντων, σαπουνιών & καλλυντικών

–          20/7 έως 30/7 Έκθεση φωτογραφίας: « Οι εικόνες αφηγούνται: Όψεις από την ιστορία της περιοχής μας»

–          30/7 έως 14/8 Έκθεση φωτογραφίας: Νέοι & παράδοση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/07/3-festival-pelasgia-en-drasei.html#ixzz5KBfWUzX9  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE