Πώς να συντηρήσω τον Ηλιακό Θερμοσίφωνα


Ηλιακός Θερμοσίφωνας

Αν η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι ιδιαίτερης σημασίας κεφάλαιο, που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τον ιδιοκτήτη του, υπάρχει κι άλλο ένα, που θα πρέπει να δώσετε έμφαση. Και δεν είναι άλλο, από την καλή συντήρηση του, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωση του, κατά την διάρκεια του προβλεπόμενου κύκλου ζωής του.
Σίγουρα, απαιτείται συχνός καθαρισμός των πλακών και αντικατάσταση της αντιδιαβρωτικής προστασίας. Πέραν όμως αυτών, κάθε εποχή του χρόνου, δημιουργεί διαφορετικές απαιτήσεις για την συντήρηση του ηλιακού.

Το καλοκαίρι, σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών, πρέπει να καλύψετε μέρος της επιφάνειας των συλλεκτών. Ενώ, αν πρόκειται να απουσιάσετε για πολλές ημέρες, θα πρέπει να τους καλύψετε ολοκληρωτικά.
Με αυτόν τον τρόπο, θα προστατεύσετε αποτελεσματικά τον ηλιακό σας, από περιττές φθορές που έχουν την αιτία τους στις υψηλές θερμοκρασίες.
Το φθινόπωρο, θα πρέπει να καθαρίσετε τα τζάμια των συλλεκτών του ηλιακού σας, από την σκόνη που θα έχει κατακάτσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προτείνεται χλιαρό νερό με ήπιο απορρυπαντικό.
Το χειμώνα, εκείνο που έχει πρωταρχική σημασία σε θερμοσίφωνες ηλιακούς, είναι η προστασία τους από τον παγετό και τους χιονιάδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να καλύψετε τους συλλέκτες, για να αποφύγετε τη θραύση των τζαμιών.
Έτσι, θα μπορέσετε να συντηρήσετε τον ηλιακό σας σε άριστη κατάσταση και θα μπορέσει να λειτουργήσει αποδοτικά καθ’ όλο τον προβλεπόμενο κύκλο ζωής του, που κατά μέσο όρο φτάνει τα 15 χρόνια. Και θα επιτύχετε γρήγορη απόσβεση της επένδυσης αγοράς του και οικονομία ρεύματος για πολλά χρόνια.
Κι αυτό γιατί, η επιλογή ενός υψηλής ποιότητας ηλιακού, που θα εγκατασταθεί σωστά και θα συντηρηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή εξασφαλίζει ότι ο χρόνος ζωής της επένδυσης σας θα είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο και σίγουρα αρκετά μεγάλος ώστε να απολαύσετε τα οφέλη της επένδυσης σας για πολλά χρόνια, μετά την απόσβεση της δαπάνης που πραγματοποιήσατε.
Αν σκεφτεί κανείς ότι η απόσβεση αυτής της δαπάνης θα γίνει σε διάστημα 2 με 4 έτη, τότε η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα δεν θα πρέπει να θεωρείται κόστος, αλλά μια πολύ καλή επένδυση που σας παρέχει άνεση και οικονομία για πολλά χρόνια.
Μην ξεχνάμε επίσης και μια σειρά από θετικά στοιχεία, λόγω της χρήσης του ηλιακού. Η μείωση του κόστους θέρμανσης του ζεστού νερού χρήσης μέχρι και 80%, η μεγάλη άνεση όσον αφορά στο ζεστό νερό χρήσης, το πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης, η προστιθέμενη αξία στο ακίνητο και βέβαια το γεγονός ότι είναι φιλικός προς το περιβάλλον, είναι άξιες και ικανές συνθήκες για να εκμηδενίσουν κάθε δισταγμό σας, σχετικά με το αν θα εγκαταστήσετε στο σπίτι σας, ηλιακό θερμοσίφωνα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.agelopoulos.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/07/blog-post_44.html#ixzz5KTlTFX00  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE