Κλιμακώνεται «στα καλά καθούμενα» η ένταση Ελλάδας-Ρωσίας με απελάσεις διπλωματών – «Θα απελάσουμε κι εμείς» λένε οι Ρώσοι


Ελλάδα,Ρωσία,Απελάσεις,

Ξαφνική ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας προκαλούν οι πληροφορίες για πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει σε απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διεμήνυσε ότι «θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην τυχόν απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών», που σημαίνει ότι θα κινήσει κι εκείνο τη διαδικασία για απελάσεις.
Το θέμα πρωτοδημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» που ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προτίθεται να απελάσει 4 Ρώσους ή πάντως δύο (ίσως οι άλλοι δύο δεν βρίσκονται εδώ για να απελαθούν, όμως θα μπουν στην λίστα των persona non grata (ανεπιθύμητα πρόσωπα), και θα τους απαγορευθεί η είσοδος στην Ελλάδα). Οι δύο είναι βέβαιο ότι είναι διπλωμάτες (πάντα σύμφωνα με την Καθημερινή)

Ο λόγος που επικαλείται το υπουργείο Εξωτερικών για την αιφνιδιαστική αυτή κίνησή του είναι ότι οι Ρώσοι ουσιαστικά το παράκαναν στην κατασκοπεία, στη συλλογή πληροφοριών αλλά βασικά στις έμμεσες ενεργές κινήσεις τους σε θέματα της χώρας για επηρεασμό σε ζωτικά για την Ελλάδα ζητήματα. Παρότι η Ελλάδα έδειξε καλή πρόθεση (π.χ. κράτησε αποστάσεις από το θέμα Σκριπάλ) οι Ρώσοι απεναντίας φέρονται να αλωνίζουν είτε με οργανώσεις που χρησιμοποιούν είτε με άτομα που επηρεάζουν προκειμένου α) να δημιουργήσουν θέμα με το Άγιο Όρος β)να παρέμβουν στην αναγνώριση των Σκοπίων με σύνθετη ονομασία και ουσιαστικά να μπλοκάρουν την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής Ρώσοι υπήκοοι προέβησαν και σε απόπειρα δωροδοκίας ή υποσχέθηκαν άλλα οφέλη σε διάφορους παράγοντες (σε δήμους και στην Εκκλησία, μητροπολίτες συγκεκριμένα)

Το πρώτο ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

presspublica.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/07/blog-post_11.html#ixzz5KwDUnoyl  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE