Παπάς αρνήθηκε να βαφτίσει μωρό πυρόπληκτης οικογένειας επειδή δεν είχε να πληρώσει


1

Σαν να μην έφτανε το ρεσιτάλ χριστιανικής αγάπης από Αμβρόσιο και Ιερεμία με αφορμή τις πυρκαγιές έρχεται να προστεθεί καταγγελία εθελόντριας πως ιερέας στην περιοχή της Ραφήνας αρνήθηκε να τελέσει προγραμματισμένη για σήμερα βάφτιση παιδιού πυρόπληκτης οικογένειας, επειδή μετά την καταστροφή του σπιτιού της αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα τόσο της ένδυσης και σίτισης, όσο και της εκκλησίας.
Στο άκουσμα της είδησης ο ιερέας πρότεινε ατάραχος να αναλάβει τα έξοδα η νονά, πληροφορούμενος δε πως η τελευταία είναι η θεία του μωρού και συγκάτοικος του καμένου σπιτιού, ούτε λίγο ούτε πολύ παρέπεμψε την οικογένεια στο δήμο, ζητώντας να αναλάβει εκείνος τα έξοδα της βάπτισης. Δε δίστασε μάλιστα να κρυφτεί πίσω από τους ψάλτες, επικαλούμενος την ανάγκη να πληρωθούν τουλάχιστον εκείνοι. Η ανάρτηση της εθελόντριας στα ΜΚΔ έχει ως εξής:

Στις 29 Ιουλίου πρόκειται να βαπτιστεί ένα αγοράκι στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Περιβολάκια Ραφήνας.
Δυστυχώς η οικογένεια του μικρού (γονείς, θείοι, παππούδες) που μένανε όλοι μαζί, έχασαν το μόνιμο σπίτι τους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στα Σκουφέικα Ραφήνας.

Η γιαγιά του πήγε και ενημέρωσε τον πάτερ Χ. (Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβολάκια Ραφήνας) ότι δεν έχουν χρήματα ούτε για σιτιση-ένδυση και δεν μπορούνε να πληρώσουν την εκκλησία για την ήδη από καιρό προγραμματισμένη βάπτιση του εγγονού της, καθώς έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα στις φωτιές. Ο πάτερ Χ., λοιπόν, ήταν ανένδοτος και της είπε να δώσει τα χρήματα η νονά. Μόλις τον ενημέρωσε ότι νονά θα είναι η θεία του παιδιού και ότι και εκείνη μαζί τους έμενε στο ίδιο σπίτι που κάηκε, της είπε να απευθυνθεί στον Δήμο, ώστε να της δώσει χρήματα και να τους τα δώσει για τη βάπτιση του εγγονού της ώστε “να πληρωθούν οι ψαλτες”, όπως είπε!!

Η γυναίκα βρέθηκε σε δύσκολη θέση και έτυχε να μιλήσει στις 28/7 το μεσημέρι σε μια κυρία που δουλεύει σε σούπερ μάρκετ της Ραφήνας (Γαλαξίας) και να της εξιστορήσει όλα όσα συνέβησαν.

Ας βρεθεί κάποιος πιο δυνατός από μένα, για να βοηθήσει την κατάσταση. Μαζί με εναν ακόμα εθελοντή πήγαμε και βρήκαμε την υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, αφού μας ενημέρωσε για το γεγονός αυτό μια γυναίκα νωρίτερα που βρέθηκε μπροστά στη συζήτηση στο σούπερ μάρκετ κατά την καταγραφή ζημιών που κάναμε σε σπίτια στη Ραφήνα, ως εθελοντες.

Αγαπάτε αλλήλους με το αζημίωτο λοιπόν, ακόμα κι αν πρόκειται για μωρά που υποτίθεται πως η χριστιανική εκκλησία βιάζεται να απαλλάξει από το προπατορικό αμάρτημα και να εντάξει στους φιλεύσπλαχνους κόλπους της.

Με πληροφορίες από ellinofreneia.net

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/07/blog-post_0.html#ixzz5MielWEno  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube