Στη Στυλίδα καταργούν τον εθελοντισμό και εφαρμόζουν νέα νομοθεσία για τα αδέσποτα


1

Μια απίστευτη καταγγελία κάνει μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα σχετικά με την πολιτική του Δήμου Στυλίδας για τα αδέσποτα αλλά και την άποψη που ο δήμος εκφράζει για τον εθελοντισμό.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα πολίτη για φροντίδα τραυματισμένου ζώου από τροχαίο στην περιοχή του Φάρου Ραχών η υπεύθυνη του δήμου Στυλίδας αρνήθηκε την παροχή βοήθειας στο ζώο γιατί, όπως ανέφερε στην Πρόεδρο, θεωρεί πως από την ώρα που ο πολίτης παρέχει τις πρώτες βοήθειες στο τραυματισμένο ζώο έχει πλέον το ζώο στην κατοχή του αφού η αρμόδια για την διαχείριση των αδέσποτων ονομάτισε παράνομα το ζώο έκτοτε δεσποζόμενο! (χωρίς ηλεκτρονική σήμανση και χωρίς βέβαια συμβόλαιο υιοθεσίας)

Είναι προφανές πως η ”υπεύθυνη” είτε αγνοεί τα βασικά του σχετικού νόμου που είναι υποχρεωμένος ο Δήμος Στυλίδας να εφαρμόζει για τα τραυματισμένα αδέσποτα ζώα,είτε με την στάση της εκφράζει συγκεκριμένη πολιτική απέναντι στους εθελοντές φιλόζωους ώστε να ακυρώσει οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας σε τραυματισμένα ή μη αδέσποτα σκυλιά.

Θεωρούμε πως η οργανωμένη πολιτεία θα πρέπει να αναζητήσει τι από τα δύο συμβαίνει στο δήμο Στυλίδας αφού το θέμα το αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και η πολιτική αντιμετώπισης πρέπει να συμβαδίζει με την ψηφισμένη νομοθεσία και όχι με τα πιστεύω και τις ιδεοληψίες κάθε Δημοτικής Αρχής.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/08/blog-post_1.html#ixzz5MuS2qnOg  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube