Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει…


Εργατικό Κέντρο Λαμίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει το “πετσόκομμα” των αναδρομικών που θα πρέπει να λάβουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Λοκρών για τη μη χορήγηση γάλακτος κατά τα έτη 2012 – 2016, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και του Συνδικάτου ΟΤΑ Φθιώτιδας – Φωκίδας. Μια αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους που οφείλεται στην αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στην απαράδεκτη “αμέλεια” των διοικήσεων του Δήμου Λοκρών.
Συγκεκριμένα, στους εργαζόμενους, με ευθύνη των διοικήσεων του Δήμου, για ορισμένους μήνες τα έτη 2012, 2014, 2015 και 2016 δεν χορηγήθηκαν οι προβλεπόμενες ποσότητες γάλακτος, αλλά και Μέσων Ατομικής Προστασίας που δικαιούνται.

Με παρέμβαση, της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής για την διερεύνηση του θέματος και τον υπολογισμό των χρημάτων, που θα έπρεπε να καταβληθούν ως αναδρομικά εργαζόμενους, σύμφωνα με τη δυνατότητα που δίνει το άρθρο 97 του Νόμου 4483 / 2017.

Ωστόσο, αντί στους εργαζόμενους να καταβληθεί το συνολικό ποσό των 100.000 € περίπου, που προκύπτει ως αναδρομικές οφειλές για τη μη χορήγηση του γάλακτος σύμφωνα με την τιμή του λίτρου που προβλέπονταν στους προηγούμενους διαγωνισμούς προμήθειας του Δήμου, όπως και όριζε το άρθρο 97 του Νόμου 4483 / 2017, θα τους διανεμηθούν τελικά μόλις 40.000 € καθώς αυτό είναι το συνολικό ποσό που είχε προβλεφθεί στους προϋπολογισμούς του Δήμου για τα συγκεκριμένα έτη.

Η παράμετρος αυτή, δηλαδή να κατανεμηθεί στους εργαζόμενους μονάχα το ποσό που έχει προϋπολογισθεί και όχι το συνολικό ποσό της οφειλής, είναι τμήμα της σχετικής νομοθεσίας που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και η οποία τιμωρεί ουσιαστικά τους εργαζόμενους, δικαιώνοντας τις “αμέλειες” της κάθε δημοτικής αρχής.

Έτσι, χρήματα που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι ως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα της επικινδυνότητας της εργασίας τους και των επιπτώσεων που έχει στην υγεία τους, “χάνονται”.

Χρήματα που θα συμβάλλουν στην δημιουργία των “ματωμένων πλεονασμάτων” και θα διατεθούν για να ενισχύσουν την ανάπτυξη και την διασφάλιση της κερδοφορίας των επενδύσεων του μεγάλου κεφαλαίου.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στηρίζει την δράση του Συνδικάτου ΟΤΑ Φθιώτιδας – Φωκίδας, γνωρίζουμε τα προβλήματα των εργαζομένων που υπάρχουν σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας. Και δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες παντού και όπου χρειαστεί.

Καλούμε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Νομού να αποτιμήσουν την πραγματική δαπάνη για το γάλα και τα ΜΑΠ προς τους εργαζόμενους και όχι τα ποσά που έχουν προβλεφθεί στους προϋπολογισμούς των Δήμων. Και άμεσα να χορηγήσουν τα ποσά στους εργαζόμενους χωρίς δικαιολογίες και χρονοτριβές.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαμία 2/8/2018

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/08/blog-post_33.html#ixzz5N1uTdNTK  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE