Απελευθέρωση Ελλήνων στρατιωτικών: «Θαύμα», «Δικαίωση» ή αντιθέσεις και συμμαχίες;


1

Σχολιάζει ο Ηρακλής Κακαβάνης

Συνεχίζουν να κρύβουν  τη «μεγάλη εικόνα» της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, της εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, τις αντιθέσεις και τα παζάρια στην περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί και η χτεσινή κίνηση από τη μεριά της.

Στον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ – Τουρκίας ο Ερντογάν ψάχνει συμμάχους και προσπαθεί να προσεταιριστεί τους Ευρωπαίους εκμεταλλευόμενος τις αντιθέσεις στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ταυτόχρονα, ίσως είναι κι ένα βήμα της Τουρκίας σε μια εύσχημη υποχώρηση της Τουρκίας στις πιέσεις που δέχεται.
Έτσι σε εύλογο χρόνο πιθανά να ακολουθήσει η άρση των απαγορεύσεων στον αμερικανό πάστορα. Κάτι που δε θα μπορούσε να γίνει σήμερα (απορρίφθηκε σχετικό αίτημα)  και για λόγους συμβολισμού. Θα έμοιαζε με άτακτη υποχώρηση της Τουρκίας.

Η θετική εξέλιξη κάθε άλλο δηλαδή παρά κρύβει – όπως επιχειρούν από χτες τα κυβερνητικά στελέχη – τις ευθύνες της όλο το προηγούμενο διάστημα που ακολούθησε το δρόμο του εφησυχασμού, της συγκάλυψης, των διαβεβαιώσεων ότι το πρόβλημα θα λυθεί γρήγορα και, όταν η πραγματικότητα τη διέψευσε, της εναπόθεσης των ελπίδων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, επιχειρώντας να κρύψει από την εργατική τάξη και το λαό πως η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης επιδρά και επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 Ηρακλής Κακαβάνης

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».

 

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/08/blog-post_15.html#ixzz5OF41RKyR  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube