Ευθύνη της δημοτικής αρχής η ευπρόσωπη Θεσσαλονίκη


“Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;”

Ευθύνη της δημοτικής αρχής η ευπρόσωπη Θεσσαλονίκη

Η κατάσταση σε δρόμους, πεζοδρόμους, μικρές πλατείες και ακάλυπτους χώρους της πόλης είναι απογοητευτική. Ογκώδη και πάσης φύσεως απορρίμματα έχουν εγκαταλειφθεί, κατά έναν “περίεργο” τρόπο μαζικά τις τελευταίες εβδομάδες σε κοινή θέα, για όσους έχουν μείνει στην πόλη και για τους ξένους επισκέπτες.

Οι πολιτικοί αρμόδιοι του δήμου Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και τις αδυναμίες των υπηρεσιών που διευθύνουν επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες, οι οποίες περισσότερο τους εκθέτουν, παρά εξηγούν την κακή εικόνα της πόλης και ακόμη, λιγότερο, δεν μπορούν να θεωρηθούν απαντήσεις στα προβλήματα υγείας τα οποία ενδέχεται να προκύψουν από τη δημιουργία εστιών μόλυνσης.
Και όλα αυτά όταν από την περασμένο Απρίλιο ο αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος των δημοτικών υπηρεσιών δήλωνε δημοσίως ότι σε δύο μήνες θα έχει δημιουργηθεί μια αποτελεσματική ομάδα παρέμβασης για την αποκομιδή αυτού του είδους απορριμμάτων. Και τώρα αντί να αναλάβει τις όποιες ευθύνες του και να αναζητήσει τα τρωτά σημεία των λειτουργιών των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου, καταγγέλλει δημοσίως συλλήβδην τους πολίτες για την… πολιτική ασυνειδησία τους.

Η δημοτική “Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;” χωρίς καμία διάθεση αντιπολιτευτικής μεμψιμοιρίας επισημαίνει με αφορμή την κατάσταση με τα ογκώδη απορρίμματα, τον γενικό αποσυντονισμό των υπηρεσιών του δήμου και την γενική δυσπραγία του στην άμεση επίλυση προβλημάτων που εμφανίζονται καθημερινά στην πόλη. Όταν “παρανομούν μαζικά οι δημότες”, κάποιο λάθος κάνει η πολιτική εξουσία.

Αρνούμαστε να δεχτούμε ως δικαιολογία ότι μέρος του χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης εξακολουθεί ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο να βρίσκεται κρεμασμένος σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης – οδός Ερμού (πλατεία Αγίας Σοφίας) – διότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού….

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/08/blog-post_83.html#ixzz5Oz1ITJsb  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE