Στην τελική ευθεία νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αν. Φθιώτιδα / Δείτε που θα δημιουργηθεί!


Stylis Beach

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Η νέα δομή θα λειτουργήσει στο Stylis Beach στον Καραβόμυλο και θα υποδεχθεί περισσότερα από 600 άτομα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamianow, θα δημιουργηθούν 100 δωμάτια χωρητικότητας 3ων, 4ων και 5 ατόμων.  Να σημειωθεί ότι ο χώρος κρίθηκε κατάλληλος από τους αρμόδιους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής -που τον επισκέφθηκαν πριν λίγους μήνες- ενώ το πράσινο φως δόθηκε αρκετό καιρό πριν, επί υπουργίας ακόμη του κ. Μουζάλα.
Η νέα δομή δεν θα έχει καμία σχέση με την Περιφέρεια –όπως στην περίπτωση των Θερμοπυλών- αλλά θα ανήκει κατευθείαν στο Υπουργείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος χώρος θα είναι έτοιμος να δεχθεί πρόσφυγες σε δύο περίπου μήνες (αν και το χρονοδιάγραμμα ενδεχομένως να παραταθεί λίγο ακόμη).
Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ότι στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στο Γυμνάσιο της Στυλίδας θα λειτουργήσουν  Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων.

lamianow.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/08/blog-post_65.html#ixzz5PH6qW36C  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE