Ακροδεξιοί κύκλοι σχεδιάζουν έκτροπα στη ΔΕΘ


1

Ακροδεξιές, εθνικιστικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις θα επιχειρήσουν να υπονομεύσουν τις εκδηλώσεις για την 83η ΔΕΘ με στόχο να προκαλέσουν αναταραχή και επεισόδια ώστε να επικρατήσει στην πόλη μια κατάσταση εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», οι διοργανωτές της κινητοποίησης στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη εξυφαίνουν σχέδιο ανωμαλίας. Μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «ανεπιθύμητους» τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και όσους πολιτικούς και κόμματα τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ στο στόχαστρο των οργανώσεων μπαίνει ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το όλο σχέδιο έχει στηθεί προκειμένου να εκτελεσθεί την 8η Σεπτεμβρίου. Αναλυτικότερα οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει και έχουν γνωστοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με κεντρικό σύνθημα «Μακεδονία δεν παραδίδω», για το Σάββατο 8/9/2018 και ώρα 19.00, με προσυγκέντρωση στο λιμάνι και πορεία έως το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στο συλλαλητήριο σύμφωνα με τις πληροφορίες της Εφημερίδας θα υπάρχουν μαυροφορεμένα άτομα, που θα τραγουδούν μοιρολόγια ενώ καθ’όλη την διάρκεια του συλλαλητηρίου οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα.

Τέλεια κάλυψη

Το πολιτικό πλαίσιο και ο θρησκευτικός μανδύας του συλλαλητηρίου κάνουν φανερό πως αποτελούν την τέλεια κάλυψη για την δράση βάση δικών τους σχεδίων φασιστικών και εγκληματικών στοιχείων που θα επιδιώξουν να επικρατήσουν, στο τέλος, οι δικές τους θέσεις. Το γεγονός αυτό κρίνεται ιδιαιτέρως ανησυχητικό, αν ληφθούν υπόψιν τα έκτροπα που συνέβησαν στο προηγούμενο συλλαλητήριο στην συμπρωτεύουσα.

πηγή: «Η Εφημερίδα των Συντακτών»

neaselida.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/08/blog-post_27.html#ixzz5PMeaeMs7  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE