Δηλώσεις της Βιργινίας Στεργίου υποψήφιας Δημάρχου Στυλίδας, σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στον Καραβόμυλο ( πρώην ξενοδοχείο Stylis Beach )


Βιργινία Στεργίου

Δηλώσεις της κ. Βιργινίας Στεργίου υποψήφιας Δημάρχου Στυλίδας, σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στον Καραβόμυλο ( πρώην ξενοδοχείο Stylis Beach ).

«Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι με υπουργική απόφαση πρόκειται να φιλοξενηθούν στο δήμο μας περί τα 600 άτομα στο πρώην ξενοδοχείο Stylis Beach και μάλιστα η νέα αυτή δομή θα υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Επί της αρχής διαφωνώ με τις εν κρυπτώ μεθοδεύσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες προωθούνται με αδιαφανείς διαδικασίες και με την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ηθικής.
Η απόφαση αυτή, χωρίς δημόσια διαβούλευση με τον καθορισμό ροών ανθρώπων πίσω από την πλάτη των πολιτών της τοπικής κοινωνίας, χωρίς τη συναίνεση των πολιτών και χωρίς τις αναγκαίες υποδομές, είμαι βεβαία ότι θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη διατάραξη στον κοινωνικό ιστό της περιοχής και με βρίσκει απόλυτα αντίθετη.

Επιπλέον, με βάση τις προηγούμενες αντιδράσεις της πλειοψηφίας των πολιτών και χωρίς τις κατάλληλες μελέτες, τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα κατά πόσο οι συνθήκες της περιοχής ευνοούν την δημιουργία κατάλληλων δομών φιλοξενίας και όχι την εγκατάσταση ενός γκέτο στην πόρτα του δήμου μας, όπως θα γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Προτείνω λοιπόν να αρθεί άμεσα η εν λόγω απόφαση και το θέμα να μπει σε δημόσια διαβούλευση.
Θέλουμε δημότες ενημερωμένους και ενεργούς και όχι στο περιθώριο. Οι αποφάσεις για τόσο σοβαρά θέματα πρέπει να είναι διαφανείς και εμπεριστατωμένες.
Εξάλλου η Φθιώτιδα έχει και άλλους Δήμους. Βάσει ποιας μελέτης πρέπει οπωσδήποτε ο Δήμος Στυλίδας να φιλοξενήσει 600 άτομα;

Ζητούμε επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο ώστε οι δημότες να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει για ένα τόσο σοβαρό και εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα».

Βιργινία Στεργίου
Υποψήφια δήμαρχος Στυλίδας

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/08/stylis-beach.html#ixzz5Pk2Ne0F5  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE