Πλοίο προσάραξε σε αβαθή στα Κανατάδικα Εύβοιας – Ξεκίνησε διαδικασία αποκόλλησης (VIDEO)


ploio

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018.Στα Κανατάδικα προσάραξε πλοίο με σημαία Παναμά χθες το βράδυ στις 11:00 η ώρα. Ο Λιμενάρχης Σωτήρης Δανίκας  μας έδωσε πληροφορίες σχετικά με αυτό το περιστατικό.

Τι έχει γίνει με το πλοίο, έχασε  το δρόμο του;
Το πλοίο βρέθηκε εκτός πορείας. Η πορεία του ήταν από το λιμάνι της Αμαλιάπολης Μαγνησίας προς την Κωνσταντινούπολη. Εμείς ενημερωθήκαμε χθες το βράδυ (4 Σεπτεμβρίου 2018)  στις 11:10 μ.μ. ότι έχει προσαράξει  πλοίο, στο σημείο που βλέπετε στα Κανατάδικα. Άμεσα επιληφθήκαμε του περιστατικού ενημερώσαμε με τους αρμόδιους φορείς, την ηγεσία μας και με τις οδηγίες που εδόθησαν, ξεκίνησαν όλα όσα προβλέπονται για τέτοια περιστατικά. Ρωτήσαμε το πλήρωμα, δεν υπήρξε τραυματισμός.
Ποιος είναι ο αριθμός του πληρώματος;

14 μέλη πληρώματος, 8 εθνικότητας Αζερμπαϊτζάν 4 του Ουκρανίας και δύο Τούρκοι. Ο πλοίαρχος είναι εθνικότητας Αζερμπαϊτζάν και δεν υπάρχει πρόβλημα στην υγεία τους, δεν θέλησαν κάτι . Δεν υπάρχει ρύπανση. Ήταν τυχεροί γιατί η περιοχή είναι αμμώδης και δεν υπήρξε πρόβλημα στο πλοίο. Σήμερα βρισκόμαστε στην διαδικασία αποκόλλησης του πλοίου.

Τι ώρα προβλέπεται να γίνει η αποκόλληση του πλοίου;

Θα εξαρτηθεί από τα ρυμουλκά και τις καιρικές συνθήκες.

Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για κάτι τέτοιο;

Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ναι όμως περιμένουμε τα τα ρυμουλκά γιατί εμείς ρυμουλκά δεν έχουμε στην περιοχή και έρχονται από τον Βόλο και από τον Πειραιά.

Πόσα ρυμουλκά περιμένουμε ;

Περιμένουμε δύο, το ένα είναι ήδη εδώ και περιμένουμε ένα δεύτερο.

Έχετε μιλήσει με τον καπετάνιο τι σας είπε; Τι έγινε; έχασε το δρόμο;

Αυτά επειδή είναι σε  διαδικασία προανάκρισης θα παρακαλέσω να μην σχολιαστούν.

Πάρη Ντελκή

palmosev.gr

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/09/video.html#ixzz5QE3IDrjT  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE