Πελασγία: Κατάληψη πριν τον… αγιασμό!


1Φώτο: αρχείου

Ολόκληρη η χώρα κινείται σε ρυθμούς… έναρξης της σχολικής χρονιάς αλλά στην Ανατολική Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Πελασγίας τα πράγματα είναι διαφορετικά!

Προτού καν πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές της περιοχής πήραν την κατάσταση στα χέρια! Διαμαρτύρονται για την ακατανόητη και αψυχολόγητη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας για την μεταφορά του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου Πελασγίας στο Λύκειο της Στυλίδας.Οι μαθητές λοιπόν αποφάσισαν το μεσημέρι της Δευτέρας να προχωρήσουν σε κατάληψη μιας και αδυνατούν να αντιληφθούν την λογική της… μετακόμισης.Ζητούν να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα τους για την παραμονή του τμήματος στο Λύκειο της Πελασγίας τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένοι να “παλέψουν” μέχρι να δικαιωθούν.

Να σημειώσουμε πως αν εφαρμοστεί η απόφαση, οι μαθητές του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου θα χρειαστεί να πραγματοποιούν διαδρομή 70χλμ (35 και 35 από και προς Στυλίδα) αντί να κάνουν το μάθημα στο σπίτι τους.
Ανάστατη η τοπική κοινωνία στέκεται στο πλάι των μαθητών.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE