Ράχες: 28χρονη στο νοσοκομείο επειδή ψάρεψε δράκαινα


drakaina

Μια 28χρονη που είχε πάει με τη συντροφιά της για ψάρεμα στην παραλία Ράχες Φθιώτιδας, κατέληξε στο νοσοκομείο.
Αιτία το γεγονός ότι ψάρεψαν δράκαινα και η νεαρή τραυματίστηκε στο χέρι απο το δηλητηριώδες πτερύγιο του ψαριού..
Με αφόρητους πόνους διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου της έδωσαν ειδική αγωγή για την αντιμετώπιση του δηλητηρίου που φέρει το συγκεκριμένο ψάρι.
Η δράκαινα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ψάρια που υπάρχουν, στις Ελληνικές θάλασσες με δηλητηριώδες ραχιαίο πτερύγιο.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, το περνάει θαμμένη στον βυθό της θάλασσας. Το δηλητήριο της δράκαινας έχει ένα τύπο πρωτεΐνης που είναι πολύ ασταθής στην υψηλή θερμοκρασία. Οι «πρακτικοί» λένε ότι η άμεση θεραπεία είναι να τεθεί το σκέλος που τραυματίστηκε σε πολύ ζεστό νερό, τόσο, ώστε να μην προκαλέσει στον παθόντα εγκαύματα, αλλά αρκετά καυτό ώστε να εξουδετερώσει την τοξική πρωτεΐνη. Ένα γιατροσόφι των ψαράδων είναι το τσιγάρο. Επειδή το δηλητήριο της δράκαινας, όταν θερμανθεί σε πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου αδρανοποιείται, πλησιάζουν προσεκτικά (για να μην πάθουν έγκαυμα) την καύτρα ενός τσιγάρου στην πληγή.

Συνήθως ύστερα από 48 – 72 ώρες ο πόνος και το πρήξιμο υποχωρούν. Πρέπει πάντως να ενημερώσουμε τον γιατρό μας που μπορεί να μας συστήσει αναλγητικά χάπια. Δεν ξέρουμε περιστατικό ατόμου που να πέθανε απο το δηλητήριο της δράκαινας, αλλά ένας κίνδυνος είναι και το αλλεργικό σοκ. Επίσης οι πόνοι που προκαλεί είναι εφιαλτικοί -το θύμα συχνά λιποθυμά από τον πόνο.

raxes

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE