Τι γυρεύει η φρεγάτα «Έλλη» εκτός συνόρων;


Φρεγάτα «Έλλη»

Η φρεγάτα «Έλλη» καταπλέει προς τα παράλια της ανατολικής Μεσογείου με σκοπό την ένταξη της στην αρμάδα SNMG2 του ΝΑΤΟ. Σκοπός αυτής αποστολής; Η παρακολούθηση της ναυτικής δραστηριότητας της Ρωσίας στην περιοχή.
Το γεγονός επιβεβαιώνουν πληροφορίες του «Ημεροδρόμου» από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας, άλλες δύο ελληνικές φρεγάτες επιχειρούν εκτός συνόρων.

Πρόκειται για τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» (στις ακτές του Λιβάνου στην αποστολή του ΟΗΕ «UNIFIL» και για τη φρεγάτα «Λήμνος» (βόρεια της Αιγύπτου) η οποία συμμετέχει στην άσκηση «Bright Star 2018». Η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» μετέχει στην άσκηση (αμερικανικής καθοδήγησης) μαζί με αεροσκάφη «F-16» και «C-130», επιθετικά ελικόπτερα τύπου «AH-64» και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας.Η ερώτηση είναι συγκεκριμένη: Τι γυρεύουν οι ελληνικές φρεγάτες εκτός συνόρων την ώρα που είναι σε διαρκή εξέλιξη το θέμα των επεμβάσεων στη Συρία και γενικότερα επικρατεί (ΝΑΤΟϊκός) αναβρασμός στην ευρύτερη περιοχή;Ποιες είναι οι… συμβατικές υποχρεώσεις στους (ΝΑΤΟϊκούς) «συμμάχους μας» που έβγαλαν εκτός συνόρων (πάλι) τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας;

ΥΓ: Η παρουσία ενός ελληνικού πλοίου στην περιοχή, γίνεται σε μια περίοδο που τα ιμπεριαλιστικά κέντρα απειλούν με νέους βομβαρδισμούς στη Συρία. Η παρουσία ενός ελληνικού πλοίου στην περιοχή θα σημάνει και την ενεργή συμμετοχή της χώρας στο νέο έγκλημα.

 
imerodromos.gr

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE