ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ. Ο. ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ


"Stylis Beach"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 

Εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, μικροεπαγγελματίες,νέοι

Όπως έχει γίνει γνωστό έχει αποφασιστεί η εγκατάσταση περίπου 600 προσφύγων στο “Stylis Beach” (ΣΤΥΛΙΣ ΜΠΙΤΣ) στον Καραβόμυλο σε χώρο ιδιώτη επιχειρηματία. Αυτή η εξέλιξη έχει αναζωπυρώσει διάφορες συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.

Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι η παραμονή χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας δεν είναι επιλογή τους. Οι άνθρωποι αυτοί εξαναγκάζονται στην προσφυγιά διότι η χώρα τους βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση λόγω της σύγκρουσης μεγάλων συμφερόντων, που έχουν ως σκοπό τον έλεγχο, πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εξασφάλιση της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων: των ΗΠΑ της Ρωσίας, Ε.Ε , Τουρκίας και αυτές οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου (οποιαδήποτε απόχρωση ή αυτοπροσδιορισμό κι αν έχουν) δεν διστάζουν να κάνουν πόλεμο σε οποιαδήποτε χώρα. Την ίδια στιγμή και για την ίδια αιτία διεξάγουν έναν άλλο πόλεμο τσακίζοντας μισθούς, συντάξεις, τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα παντού, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην χώρα μας.
Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων συμμετέχει στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την δημιουργία προσφύγων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί αποδέχτηκε και ψήφισε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στο ΝΑΤΟ και έχει συμμάχους τους υπεύθυνους για τον πόλεμο στη Συρία, τους μακελάρηδες των λαών, αυτούς που ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και να γίνουν πρόσφυγες. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ως πολύ ικανοί υποκριτές καιροσκοπούν τοποθετούμενοι πότε με το θύμα και πότε με τον θύτη ανάλογα με το τι τους βολεύει κάθε φορά.

Στην περίπτωση που οι πρόσφυγες σταθούν τυχεροί και φτάσουν στην Ελλάδα ζωντανοί η εκμετάλλευση τους συνεχίζεται από επιχειρηματικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν από την ανθρώπινη τραγωδία, με την υποτιθέμενη «φιλοξενία» σε διάφορους χώρους που αλωνίζουν ΜΚΟ. Αυτό επιχειρείται και στην περιοχή μας με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που αναλαμβάνει την «φιλοξενία» των προσφύγων φυσικά με το αζημίωτο. Σε πλήρη σύμπνοια ΕΕ, κυβέρνηση και διάφορες ΜΚΟ λειτουργούν σε αυτή την κατεύθυνση. Υποκρίνονται ότι θέλουν να προστατεύσουν τους πρόσφυγες αυτοί που δημιούργησαν το προσφυγικό πρόβλημα.

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα που εμπλέκεται ή/και αναπτύσσεται με αφορμή και λόγω των προσφύγων. 

Οι πρόσφυγες, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, θέλουν να φύγουν από την χώρα μας και να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Αντί όμως να διευκολυνθούν προς αυτή την προοπτική, η κυβέρνηση συμφωνώντας και πειθαρχώντας στις αποφάσεις της Ε.Ε, έχει δημιουργήσει συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στρατόπεδα τύπου Μόρια (Λέσβος) που στοιβάζουν απελπισμένους πρόσφυγες κάτω από σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες. Η Μόρια είναι ένα αίσχος που πρέπει να καταργηθεί άμεσα.

Από την άλλη μεριά η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Απ. Γκλέτσος ‘θυμήθηκαν’ τώρα τον τουρισμό και την αξιοποίηση της περιοχής. Αυτό που τους νοιάζει είναι ο χώρος που έχει επιλεγεί και η μη ενημέρωση, τάχα, του Δήμου. Ήταν ο ίδιος που πριν λίγο καιρό ετοίμαζε το στρατόπεδο “Ανδρόπουλου”, για να εγκατασταθούν πρόσφυγες και ‘πουλούσε’ ευαισθησία και ψεύτικο ανθρωπισμό. Όταν στηρίζεις την πολιτική και το σύστημα που γεννά πολέμους και πρόσφυγες (και δεν είναι ο μόνος) πάει πολύ να τα βάζεις με τους ανθρώπους που φεύγουν για να σώσουν τις ζωές τους.

Καλούμε τον Λαό της Ανατολικής Φθιώτιδας να δείξει την αλληλεγγύη του και να απομονώσει ακραίες φωνές και αντιλήψεις που τα βάζουν με τους πρόσφυγες ζητώντας «να τους πετάξουν στην θάλασσα να πνιγούν» ενώ αθωώνουν τους πραγματικούς φταίχτες, ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε, που διαμελίζουν χώρες και τους λαούς για τα κέρδη των μονοπωλίων. Πολλοί από μας άλλωστε είναι απόγονοι οικογενειών που έζησαν το δράμα της προσφυγιάς. Ο Λαός μας έζησε την ξενιτιά κατά χιλιάδες στο παρελθόν αλλά και σήμερα που πάλι πολλοί νέοι φεύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή. Είναι η ίδια βάρβαρη πολιτική που φέρνει πρόσφυγες από άλλες χώρες σε μας και διώχνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση έχουμε συμφέρον να παλέψουμε μαζί με τους πρόσφυγες για: 

1.Οργανωμένη και ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους, γρήγορη αναγνώριση της προσφυγικής ιδιότητας. Διερμηνεία, νομική αρωγή και προετοιμασία των εγγράφων που θα επιτρέψουν την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων το επιθυμούν.

2.Παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητα στην πλάτη των προσφύγων. Δωρεάν σίτιση και στέγαση. Ανοιχτός, αποκλειστικά δημόσιος και προσωρινός χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, που θα λειτουργεί αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους και των αρμόδιων υπουργείων (Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής). Σε αυτό να παρέχεται οργανωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια και ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών.

3.Με ευθύνη του κράτους, για όσο χρόνο χρειαστεί να παραμείνουν στην περιοχή μας, να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, χωρίς καμία εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και επιχειρηματιών. Να μην αποκλειστεί ούτε ένα προσφυγόπουλο από την εκπαιδευτική διαδικασία. Να διασφαλισθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία.

Η Αλληλεγγύη και όχι η εχθρότητα απέναντι στους πρόσφυγες είναι το όπλο μας ενάντια στους εκμεταλλευτές και κερδοσκόπους.

Στυλίδα 21/9/2018

 



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE