Εργατικό Κέντρο Λαμίας – Απεργία στις 8 Νοεμβρίου 2018


ergatiko

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας, την Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018, και ταυτόχρονο κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τοπικά και πανελλαδικά να πάρουν τέτοια απόφαση και να την οργανώσουμε αποφασιστικά.

Για το σκοπό αυτό οργανώνουμε σύσκεψη Συνδικαλιστών και Σωματείων  το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 6.00 μ.μ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

Η απεργία στις 8 Νοέμβρη

Είναι απάντηση στο νέο κύκλο ψεμάτων και αυταπατών που έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μιλάει για υποχρεωτικότητα και επέκταση των συλλογικών συμβάσεων ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν.
Είναι απάντηση στην κυβέρνηση για την απόρριψη στη Βουλή της πρότασης 530 συνδικάτων για κατώτερο μισθό 751 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η κυβερνητική διαδικασία «διαβούλευσης» για τον κατώτερο μισθό. Ήδη κατέθεσε στη Βουλή ρύθμιση για την έναρξη της συζήτησης με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους. Μιλάει για αύξηση 20-30 ευρώ μεικτά το μήνα, ενώ με τη μείωση του αφορολόγητου ο κατώτερος μισθός θα χάσει τα διπλά.

Στην πράξη βάζει σε εφαρμογή το νόμο Βρούτση 4172/13, που προβλέπει ο κατώτερος μισθός να διαμορφώνεται με απόφαση της κυβέρνησης κάθε φορά, ανάλογα με τις αντοχές της οικονομίας και όχι με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις εργαζομένων – εργοδοτών που θα αποτυπώνεται στην ΕΓΣΣΕ.

Δεν ανεχόμαστε αυτή την αντεργατική πολιτική και την κοροϊδία της κυβέρνησης.

Με αποφασιστική αγωνιστική παρέμβαση προβάλλουμε τα αιτήματά μας για:

Άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ με αυτό το μισθό. Κατάργηση του νόμου Βρούτση (4172/13) με τον οποίο η κυβέρνηση καθορίζει τον κατώτερο μισθό με βάση τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας και καταργεί ουσιαστικά τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων, άμεση επαναφορά όλων των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητάς τους, με αυξήσεις στους μισθούς, να εξουδετερώνουμε την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ξέρουμε καλά, ότι μόνο με τον αγώνα μας θα πετύχουμε ό,τι έχουμε ανάγκη. Αντί αναμονής, ψεμάτων, αυταπατών, εμείς επιλέγουμε τον αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας.
Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι μαζικός, ενιαίος, αντίστοιχος με το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε. Τα προβλήματα είναι οξυμένα παντού και οι σημερινές συνθήκες απαιτούν να συντονίσουμε τις δυνάμεις και τα βήματά μας.

Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Όμως μπαίνουμε μπροστά αποφασιστικά και με πίστη ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή, οργανώνουμε την πάλη της εργατικής τάξης, την αντεπίθεσή της, με σύνθημά μας “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων”.

2.Άμεσα να προχωρήσουν τα σωματεία σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, σε συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς.
3.Χρειάζεται συζήτηση στα Διοικητικά Συμβούλια, στις συσκέψεις, στις περιοδείες, για το πλαίσιο αιτημάτων και την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα.

Επίσης συνεχίζουμε:

1.Τις παρεμβάσεις μας για την ανεργία, σε ΟΑΕΔ, κυβέρνηση, δήμους, Περιφέρεια και προσπάθεια οργάνωσης ανέργων στα κλαδικά σωματεία και σε Επιτροπές Ανέργων.
2.Τις παρεμβάσεις μας για τα προβλήματα της Υγείας – Πρόνοιας σε κυβέρνηση, νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα της Παιδείας (παιδικοί σταθμοί, σχολεία, ΑΕΙ – ΤΕΙ), για τη διεκδίκηση μέτρων αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
3.Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Για αυτό τον λόγο:

1.Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 το πρωί πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή της Περιφερειακής πυροσβεστικής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας.
2.Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ ενάντια στις απειλές της εταιρείας σε όσους χρωστούν.
3.Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 το πρωί παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για τους ανέργους και την κοινωφελή εργασία.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες, να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Επιβάλλεται απεργιακή απάντηση σε αυτή την κατάσταση.
Κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση σε κάθε κλάδο, μπορεί και είναι αναγκαίο να συμβάλλει ώστε να εκφραστεί οργανωμένα, μαζικά, η απάντηση των εργαζομένων, να ενισχυθεί ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και με σύνθημα: “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων”.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE