Το σκλαβοπάζαρο στη ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται


larko

Η Κυβέρνηση μας λέει ότι «τα μνημόνια τελείωσαν, η ανάπτυξη ήρθε, οι ΣΣΕ επέστρεψαν» και πως τώρα «οι εργαζόμενοι είναι σε καλύτερη μοίρα».
Στην πράξη όμως με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ή καλύτερα να κοροϊδευόμαστε ή μάλλον πιο σωστά, επιδιώκει να μας κοροϊδέψει.
Στην υπό κρατικής ευθύνης ΛΑΡΚΟ , σε μια επιχείρηση δηλαδή που διοικεί η ίδια η Κυβέρνηση , το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών ισοπεδώνει ακόμα και τα εναπομείναντα δικαιώματα.Είναι χαρακτηριστικό το συμβάν που λαμβάνει χώρα σήμερα.

Συναδέλφισσες που είναι για πολλά έτη στην καθαριότητα (καθαρίστριες) του εργοστασίου της Λάρυμνας για ακόμη μια φορά αλλάζουν «δουλέμπορο» (εργολάβο) , με αποτέλεσμα να χάνουν αποζημιώσεις, Κανονικές Άδειες, επιδόματα κ.α. Το ίδιο συμβαίνει όταν αλλάζουν οι «δουλέμποροι» στη συντήρηση της ΛΑΡΚΟ ή στην Φύλαξη του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου. Πάγιο αίτημα του Συνδικάτου μας είναι η κατάργηση των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Αυτό το αίτημα είναι πρωταρχικό στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε στη ΛΑΡΚΟ , διαπραγματεύσεις οι οποίες με ευθύνη της ΛΑΡΚΟ διακόπηκαν, μη ορίζοντας πότε θα συνεχιστούν.
Η τακτική της διορισμένης από την Κυβέρνηση Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ σηματοδοτεί το μέλλον που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους.

· Εργολαβίες
· Μισθούς πείνας
· Χτύπημα του ωραρίου, παροχών και δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα κάποια παραδείγματα:

· Οι εργολαβίες συνεχίζονται όπως αναφέραμε παραπάνω.
· Οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν γιατί οι εργαζόμενοι παρά την τρομοκρατία που εξαπολύεται «ότι η ΛΑΡΚΟ δεν πάει καλά» , δεν ρίχνουν τον πήχη των απαιτήσεων.
· Η ΛΑΡΚΟ δεν χορηγεί ούτε το γάλα εδώ και ένα χρόνο
· Η ΛΑΡΚΟ επιχειρεί, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφαλή εργασία των εργαζομένων, να συγχωνεύσει συνεργεία φτιάχνοντας εργαζόμενους με πολυ-ειδικότητα.

Το Συνδικάτο μας δηλώνει καθαρά και ξάστερα ότι αυτή η κοροϊδία θα πάρει απάντηση.

Το Σάββατο 29/9 το Συνδικάτο μας θα συμμετέχει στην σύσκεψη που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο ΛΑΜΙΑΣ και την Δευτέρα 01/10/2018 θα συνεδριάσει το Δ.Σ με θέμα «απόφαση για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί από το Ε.Κ.Λ στις 08/11 για τις ΣΣΕ».

Απαιτούμε την υπογραφή της ΛΑΡΚΟ στο Σχέδιο της Επ.Σ.Σ.Ε που έχουμε καταθέσει και περιέχει σε συγκεκριμένα Κεφάλαια και Παραγράφους και με συγκεκριμένο τρόπο, την κατάργηση των εργολαβιών, ειδικότητες, Βασικούς Μισθούς, επαναφορά τριετιών, χρήματα στις αναβαθμίσεις κ.α.

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE