ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜ. ΒΕΤΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

 

Λαμία, 08/10/2018

ΠΡΟΣ

Υφυπουργό Οικονομικών
κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ Παπανάτσιου

ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Φόρου Πολυτελούς  Διαβίωσης στις ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Κυρία Υπουργέ,

Μετά την πρόσφατη συνάντησή μας και τη μεταξύ μας συζήτηση με γνώμονα την άμεση ανάγκη επίλυσης του χρόνιου προβλήματος των επιβαρύνσεων που υφίστανται κάθε χρόνο οι πολύτεκνες οικογένειες λόγω της ιδιαίτερης προσφοράς τους στην ανακοπή της δημογραφικής γήρανσης της χώρας μας, θεωρώ ότι οι παρούσες συνθήκες καθιστούν υποχρεωτική την έγκυρη λήψη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσής τους.
Αναφέρομαι ειδικότερα στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που λογίζεται στα αυτοκίνητα της Ελληνικής Πολύτεκνης Οικογένειας, στοιχείο το οποίο δημιουργεί αίσθημα αδικίας , αφού η χρήση μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων είναι υποχρεωτική ανάγκη για την πολύτεκνη οικογένεια.

Είναι αλήθεια ότι δίνονται κίνητρα για την απόκτηση αυτοκινήτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μετακίνησης της οικογένειας, αλλά τους καταλογίζονται δυσανάλογες εισφορές για την οικονομική τους κατάσταση. Δεν θα πρέπει επίσης να αγνοούμε το γεγονός ότι πολλά από τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού αποκτήθηκαν πριν την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, που σημαίνει ότι δεν τους δόθηκε η δυνατότητα της αξιολόγησης των στοιχείων αυτών πριν την εν λόγω αγορά και τελικά η ενέργεια αυτή τους οδήγησε σε επιβάρυνση του οικονομικού οικογενειακού τους προγραμματισμού.

Κυρία Υπουργέ,

Σας παρακαλώ για την άμεση αξιολόγηση του ανωτέρω θέματος και για την εισήγηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης ώστε να ελαφρύνουμε την Ελληνική Πολύτεκνη Οικογένεια από το βάρος αυτό.

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΤΤΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube