Μια μεγάλη αγκαλιά στα προσφυγόπουλα από σωματεία και μαζικούς φορείς της Χίου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


xios

Το πρώτο σημαντικό «μάθημα» έδωσε το οργανωμένο κίνημα στη Χίο σήμερα, πρώτη μέρα παρουσίας των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Με αποφάσεις τους, εκπρόσωποι από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, από το Σύλλογο Γυναικών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, έφθασαν γύρω στη μία έξω από τα σχολεία και απευθύνθηκαν αρχικά στους γονείς που έφταναν για να πάρουν τα ελληνόπουλα από το πρωινό σχολικό ωράριο.

xios

Παρά τις μεμονωμένες φωνές που επιχείρησαν και πάλι να σπείρουν το μίσος, με επιχειρήματα «ξέρεις πως μεγαλώνουν αυτοί», «μαθαίνουν το κοράνι…», «πάρτε τους σπίτι σας», «δεν ξέρετε το κακό κάνετε στο νησί», «δεν έχετε το δικαίωμα να είστε εδώ», κλπ., με την αποφασιστική και ψύχραιμη στάση των συγκεντρωμένων, δεν δόθηκε το περιθώριο για συνέχεια. Τη στιγμή της παρουσίας των παιδιών που τα συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί, υπήρξε εγκάρδια υποδοχή με χειροκροτήματα, ενώ μοιράστηκαν δωράκια, μπαλόνια μαζί με ένα μεγάλο χαμόγελο σε όλα τα παιδιά. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν επίσης μηνύματα υποδοχής στα αραβικά.
Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία, τους φορείς τους, είναι η μόνη ικανή να σταματήσει τις ξενοφοβικές φωνές, να αγκαλιάσει τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Το καλύτερο «μάθημα» πήραν τα προσφυγόπουλα, αλλά και τα ελληνόπουλα σε μια κίνηση ανθρωπιάς προς πάσα κατεύθυνση.

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube