ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΤΤΑΣ – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΣΤΡΑΚΑΛΙΕΙΣ


ΒΕΤΤΑΣ

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε την 4η Οκτωβρίου 2018 ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Βέττας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, την επιστολή που του απέστειλε ο κος Βέττας και την επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα σχετικά με την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αλιείς,οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε υποβρύχια αλιεία από οστρακαλιευτικά σκάφη, προς συλλογή οστράκων και που ειδικότερα αφορά στην προβλεπόμενη σύνθεση του πληρώματος, συντάχθηκε τροπολογία από το αρμόδιο υπουργείο η οποία πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή και η οποία προβλέπει για τη χρονική περίοδο από 01 Οκτωβρίου 2018 έως 31 Ιουλίου 2019 ο προβλεπόμενος επιτηρητής να καλύπτεται από κάτοχο άδειας δύτη. Αναφέρεται ενημερωτικά ότι ως επιτηρητής θεωρείται ο κάτοχος πτυχίου Επιτηρητού Σχολής Δυτών Καλύμνου και ως δύτης θεωρείται ο κάτοχος άδειας δύτη του άρθρου 3 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Γ.Κ.Λ.) 10 που εγκρίθηκε με την αριθμ. 3131.1/20/1995 υπουργική απόφαση (Β’ 978), όπως ισχύει ή ο κάτοχος άδειας δύτη της Σχολής Δυτών Καλύμνου.

Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό στον κο Βέττα, δρομολογείται από το υπουργείο η οριστική επίλυση του προβλήματος, ώστε να μην υπάρξει η εκ νέου ανάγκη χορήγησης ανάλογης παράτασης.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/10/blog-post_57.html#ixzz5UqoaKZB2  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE