Στον πλέον ωμό αντικομμουνισμό κατέφυγε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το «πόθεν έσχες» των δικαστικών. Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε περί «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης και διαφθοράς, αναπαρήγαγε αντικομμουνιστικές ασυναρτησίες περί «διεφθαρμένων απολυταρχικών καθεστώτων τύπου Στάλιν», περί ανάγκης «να γίνονται σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα (…) για να μη μεταβληθούμε, χωρίς να το καταλάβουμε, σε μία χώρα τύπου Στάζι» κ.ά. Τα στελέχη της ΝΔ με τέτοια κρεσέντο αντικομμουνισμού, ιστορικής άγνοιας και αμνησίας, με την αναπαραγωγή του κατασκευάσματος της ΕΕ περί «απολυταρχικών καθεστώτων» ,που προσπαθεί να εξισώσει τον κομμουνισμό με το φασισμό, βγάζουν λάδι τις φασιστικές δυνάμεις που είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, του συστήματος που υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα.
Έγινε και «αντιρατσιστής»…
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στη δευτερολογία του έδωσε απάντηση στα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας πως αποτελούν «μνημείο αντικομουνισμού, ένα παραλήρημα συκοφαντιών, ιστορικής αμνησίας και άγνοιας και αντικειμενικά τέτοιες απόψεις υπηρετούν φασιστικές δυνάμεις όπως τη Χρυσή Αυγή στη χώρα μας που προβάλλει την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία». Όπως είπε, «πάει πολύ να μιλάτε για τη διαφάνεια, για την πάταξη της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος όταν η δική σας παράταξη, ως αστικό κόμμα, υπηρετείτε ένα τέτοιο σύστημα που αυτά τα έχει στο DNA του. Υπηρετείτε δηλαδή ένα σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα».
Ο Μανώλης Συντυχάκης στηλίτευσε επίσης τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ που αφορούσε την κατάργηση του αυτόφωρου για τα εγκλήματα διά του Τύπου.
Επί της αρχής του νομοσχεδίου όλα τα κόμματα δήλωσαν «Ναι», με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που ψήφισε «Παρών».
Πηγή: 902.gr

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK