ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ Β. Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ Β. Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

Περισσότερο γνωστός για το πολύπλευρο επιστημονικό του έργο στη Θεσσαλία και στην Κύπρο απ’ ό,τι στην πατρίδα του τη Φθιώτιδα, πολυγραφότατος συγγραφέας με περισσότερα από ογδόντα βιβλία, βραβευμένος από δεκάδες εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς ο ομότιμος καθηγητής Β.Δ.Αναγνωστόπουλος τιμήθηκε από τα προαναφερόμενα πανεπιστήμια με τη διοργάνωση μιας διημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 2-3/11ου στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο ¨Κορδάτος» του κτηρίου Δελμούζου στον Βόλο.Κατά την έναρξη της διημερίδας παρουσιάστηκε και ο τιμητικός τόμος που εκδόθηκε από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου δίδαξε για πολλά χρόνια παιδική και εφηβική Λογοτεχνία και παράλληλα διηύθυνε το «Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού» του πανεπιστημίου, που έχει ιδρυθεί με δική του πρωτοβουλία.

Πριν από πολλούς μήνες οι καθηγήτριες του πανεπιστημίου, που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης, με παρακάλεσαν να γράψω ένα σχετικά σύντομο κείμενο για τον παλιό συμμαθητή και φίλο μου Β.Δ.Α. Στην ευγενική και τιμητική για μένα παράκλησή τους ανταποκρίθηκα με χαρά.

Το εφτασέλιδο εκείνο κείμενο μαζί με 37 ακόμα κείμενα συναδέλφων του πανεπιστημιακών, συνεργατών του ερευνητών και φίλων του συμπεριλήφθηκε στα περιεχόμενα του τιμητικού τόμου που παρουσιάστηκε και αποτελεί μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας για την ανάδειξης των όσων ο Β.Δ.Α πρόσφερε ως φιλόλογος καθηγητής στους μαθητές του, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος στους φοιτητές του, ως ερευνητής στη Γλώσσα, τη Λογοτεχνία και τον Λαϊκό Πολιτισμό και ως συγγραφέας επιστημονικών και λογοτεχνικών έργων γενικότερα στα Γράμματα.

Τα όσα έγραψα στον τόμο αυτόν αλλά και παλιότερα σε τοπικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για τον Β.Δ.Α. αποτέλεσαν για μένα μια ευκαιρία να εκφράσω τον ειλικρινή θαυμασμό μου και την βαθιά εκτίμησή μου γι’ αυτήν την πολύπλευρη και ανεκτίμητη προσφορά ενός καλού φίλου και ξεχωριστού συμπατριώτη, το έργο και η δράση του οποίου αποτελούν τιμή για τον τόπο μας.

Στυλίδα 4/11/2018

Θ.Μ.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE