Η Λαμία τίμησε τον Εκπαιδευτικό , συγγραφέα και Ερευνητή Γιάννη Μακρή

Γιάννης Μακρής,

Η Λαμία τίμησε τον Εκπαιδευτικό , συγγραφέα και Ερευνητή Γιάννη Μακρή

Κατάμεστα ήταν το βράδυ της Κυριακής το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας , στην Εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων με τον Δήμο Λαμιέων για να τιμήσουν τον Εκπαιδευτικό , τον Συγγραφέα και Ερευνητή Γιάννη Μακρή για την συμβολή του στην διατήρηση της Πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ο Γιάννης Μακρής είναι ο εμπνευστής των Πανελλαδικών Συνεδρίων Φθιωτικής Ιστορίας και υπεύθυνος της διοργάνωσης τους συνέδρια που τα πρακτικά τους αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Για τον Εκπαιδευτικό. Τον Συγγραφέα και τον Ερευνητή Γιάννη Μακρή μίλησαν ο Δάσκαλος Γιώργος Σταυρόποιυλος ενώ ο Δήμαρχος Λαμιέων έκανε χαιρετισμό και απένειμε τιμητική πλακέτα .

«Τιμήσαμε σήμερα το γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό εκπαιδευτικό, συγγραφέα και ερευνητή Γιάννη Μακρή, για τη συμβολή του στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη και προβολή της Τοπικής μας Ιστορίας.
Με πρόταση του Γιάννη Μακρή άρχισαν να διοργανώνονται σε μόνιμη βάση τα Συνέδρια Φθιωτικής Ιστορίας, τα Πρακτικά των οποίων έχουν δημοσιευθεί σε πολυσέλιδους τόμους και υπάρχουν στις βιβλιοθήκες μεγάλων πανεπιστημίων αλλά ιδιωτών.Τα τελευταία πρακτικά εκδόθηκαν δύο χρόνια πριν, ενώ στα μέσα του 2019, θα προχωρήσουμε στο 6ο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας.
Η τοπική μας ιστορία αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της ταυτότητάς μας, αλλά και μοχλό ανάπτυξης του Δήμου μας, φτάνει μονάχα να την προβάλουμε και να την αξιοποιούμε!»

Γιάννης Μακρής,
Γιάννης Μακρής
Γιάννης Μακρής
ilamia.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE