“ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΠΑΠΑΔΕΣ” του π. Χρήστου Ζαρκαδούλα


π.Χρήστος Ζαρκαδούλας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΠΑΠΑΔΕΣ

Παπάδες τόσα χρόνια είχατε αφήσει το μέλλον σας στα χέρια των πολιτικών και των δεσποτάδων. Αντιδρούσατε μόνο με την ψήφο σας, που της πλειονότητας τις περισσότερες φορές ήταν σε «ανατρεπτική» κατεύθυνση. Αυτό δεν το γνωρίζει ο πολύς λαός, γιατί φοβόσασταν να το κοινοποιήσετε. Νομίζω όμως αντιληφθήκατε πλέον ότι η ψήφος από μόνη της είναι αδύνατον να προστατεύσει την αξιοπρέπειά σας. Ελάχιστοι από μας συμμετείχαμε στους αγώνες των άλλων εργαζομένων. Λυπάμαι αλλά δεν ήμασταν η εξαίρεση.
Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζει όλα τα στρώματα των εργαζομένων. Είναι θλιβερό, αλλά ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτούλη του και την συντεχνία του. Αν ήμασταν ουραγοί στους αγώνες, κάτι που δεν είναι ακριβές, έφθασε η ώρα να επανέλθουμε στην πρώτη γραμμή. Ας βρεθούμε σε κοινούς αγώνες με τους άλλους εργαζομένους, γιατί με την εσωστρέφεια και την πολυδιάσπαση επιτρέπουμε στους καταπιεστές, εξουσιαστές και τους εκμεταλλευτές να υλοποιούν ελεύθεροι τα αντιλαϊκά σχέδιά τους. Ανήκουμε στην κατώτερη κοινωνική τάξη. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Τα συμφέροντά μας ταυτίζονται μ’ αυτά του εργάτη, του υπαλλήλου, του αγρότη, του βιοτέχνη, του μικροεμπόρου, γενικά των αδυνάτων και όχι των αφεντικών.

Έφθασε λοιπόν η ώρα να συνδικαλιστούμε. Να δημιουργήσουμε συνδικάτο-σωματείο κι ας έβγαζαν νομικές γνωματεύσεις οι φίλοι των δεσποτάδων στο παρελθόν ότι δεν έχουμε το δικαίωμα. Μας εξαπατούσαν. Μας κορόιδευαν για να κάνουν την δουλειά τους. Ακόμη όμως κι αν οι γνωματεύσεις τους έχουν νομικό έρεισμα έφθασε η ώρα να κατακτήσουμε το δικαίωμά μας στο συνδικαλίζεσθαι.
Για τους παραπάνω λόγους διατίθεμαι να αγωνιστώ για την δημιουργία συνδικαλιστικού οργάνου ώστε και με το απαραίτητο νομικό πλαίσιο να μπορούμε να διεκδικούμε μαζί με τους άλλους εργαζομένους το δίκιο μας.

Υ.Γ. Επειδή οι περισσότεροι παπάδες δεν έχουν σχέση μ’ αυτό το διεθνές καφενείο, το facebook, παρακαλώ τους φίλους μου εδώ να ενημερώσουν όποιον παπά γνωρίζουν ότι έχω θέσει εαυτόν στη διάθεσή τους για την δημιουργία του δικού μας σωματείου.

π.Χρήστος Ζαρκαδούλας

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE