Συνεχίζεται η Εκπαίδευση της 7ης ΕΜΑΚ στα φαράγγια της Φθιώτιδας (Φωτογραφίες )

7η ΕΜΑΚ

Συνεχίζεται η Εκπαίδευση της 7ης ΕΜΑΚ στα φαράγγια της Φθιώτιδας

Συνεχίζεται η Εκπαίδευση των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ στα φαράγγια της Φθιώτιδας . Η Εκπαίδευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Φθιώτιδας.
Στο διάστημα από 5 Νοεμβρίου μέχρι 11 Νοεμβρίου οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ πραγματοποίησαν την εκπαίδευση τους στα φαράγγια του Ροδόκαλου Υπάτης . του Κάκαβου Μεξιατών , του Ντούνου Δύο Βουνών και του Ασωπού στον Σκαμνό.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε «Προχωρημένη διάσωση και διάσχιση φαραγγιών – Επίπεδο Αυτονόμων».

“Το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας στα πλαίσια της συνεργασίας, του ΟΑΕΔ με το Πυροσβεστικό Σώμα και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης “Διάσωση και Διάσχιση φαραγγιών” επίπεδο Ι, διάρκειας 50 ωρών για 12 άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας,προχώρησε στην υλοποίηση του προγράμματος “Προχωρημένη Διάσωση και Διάσχιση φαραγγιών επίπεδο ΙΙ Αυτονόμων” διάρκειας 70 ωρών.

Το θεωρητικό μέρος έγινε στις εγκαταστάσεις της 7ης ΕΜΑΚ και η πρακτική εκπαίδευση στα φαράγγια Ντούνος, Ασωπός, Ροδοκόκαλος και Κάκαβος Φθιώτιδας.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των διασωστών με το αντικείμενο και η αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών εντός φαραγγιών,όπως ο απεγκλωβισμός των πολιτών που κινούνται εντός των φαραγγιών, είτε για αθλητισμό ή τουριστικό σκοπό, αλλά ακόμη και αυτοί που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση να παρασυρθούν και να εγκλωβισθούν λόγω ατυχών συμβάντων.

Συγκεκριμένα οι διασώστες έλαβαν την εκπαιδευτική κατάρτιση ασφαλούς κίνησης εντός των φαραγγιών, της ασφαλούς προσέγγισης και περίθαλψης θύματος, του απεγκλωβισμού και της μεταφοράς του.

Η 7η ΕΜΑΚ έχει υπό την επίβλεψή της όλο τον ορεινό όγκο της κεντρικής Ελλάδας και το πρόγραμμα του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας ήταν αναγκαίο για την εξέλιξη της διασωστικής εκπαιδευτικής κατάρτισης των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ Στερεάς Ελλάδας.

Ευχαριστούμε τον Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ κ. Αντώνη Μίχα και τον εκπαιδευτή του προγράμματος κ. Γιώργο Ανδρέου για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και τους εκπαιδευόμενους για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους.

Και συνεχίζουμε…..”

7η ΕΜΑΚ
7η ΕΜΑΚ
7η ΕΜΑΚ

ilamia.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE