Ανακοίνωση της Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των γονιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Σπερχειάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΦΘ/ΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 

 
Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των γονιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Σπερχειάδας για την έλλειψη δασκάλου η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ σημειώνει:

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη χείρα βοηθείας της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, θέλουν το λαό να συζητάει τι δε θα του κόψουν από τα ήδη κομμένα, τσακισμένα δικαιώματά του, αυτό που χρειάζεται να πράξουν οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους είναι να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, να διεκδικήσουν αναπλήρωση όσων έχασαν τα προηγούμενα χρόνια και όσων δικαιούνται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Ενώ πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπερχειάδας εξακολουθούν να μη διδάσκονται από μόνιμο εκπαιδευτικό τα μαθήματα τους, ενώ το σχολείο βρίσκεται αντικειμενικά σε δυσλειτουργία αφού σταμάτησε να λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα, λόγω της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού.

Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη κανονικότητα του υπουργείου και της κυβέρνησης, η κανονικότητα των κενών, των χαμένων διδακτικών ωρών, των δεκάδων στοιβαγμένων παιδιών σε τάξεις για να περισσεύουν εκπαιδευτικοί.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους γονιούς, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, συνολικά στην εργατική – λαϊκή οικογένεια, με επίγνωση της συσσωρευμένης πείρας που διαθέτουν και τους καλεί να μην πιστέψουν ούτε λέξη από την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Να απορρίψουν τους σχεδιασμούς της και να βρεθούν σε θέση μάχης, παλεύοντας για ένα σχολείο που θα δουλεύει σταθερά με όλα -και για όλα- τα παιδιά, αναπτύσσοντας όλες τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα. Που θα καλλιεργεί τη δίψα για μόρφωση και θα δίνει διέξοδο στις νεανικές ανησυχίες. Το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας

Έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει η “κανονικότητα” στα σχολεία και την κοινωνία , για την οποία μιλά υποκριτικά η κυβέρνηση. Δε θα της περάσει.
Η μάχη της λαϊκής οικογένειας, για να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, για τα παιδιά της μπορεί να γίνει νικηφόρα.
Οι αγωνίες και τα όνειρα των μαθητών μπορούν να βρουν διέξοδο.
Με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές σε κάθε σχολείο, σε κάθε σωματείο, σε συλλόγους γονέων, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία, που θα ‘χει στο κέντρο τη προσοχής της το παιδί.

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube