Τοποθέτηση Δ.Βέττα επί του Σ/Ν “Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κ.α. διατάξεις”

Δημήτρης Βέττας

Στο πλαίσιο της συζήτησης του  σχεδίου  νόμου του Υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις» ο βουλευτής του Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Βέττας,  στη προχθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, τοποθετήθηκε δηλώνοντας  για μια ακόμη φορά την κατ’ εξακολούθηση και άμεση στήριξή του  στον έμπορο, τον επαγγελματία, τον πολίτη, που δραστηριοποιείται  επιχειρηματικά  στη χώρα μας.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση το ασφαλιστικό σύστημα, όπου το 2015 υπήρχαν 930 τρόποι απονομής σύνταξης. Η Νέα Δημοκρατία, όπως είπε, κατάφερε να χρεώσει τον μικρό επιχειρηματία με πολύ μεγάλα ποσά και  εάν δεν περνούσαμε το 2016 στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, το σημερινό χρέος για έναν ασφαλισμένο θα ήταν αδύνατο να αντιμετωπισθεί. Για εκείνη την περίοδο ήταν ποινικό αδίκημα η αδυναμία ενός ανθρώπου να μην μπορεί να πληρώσει, καθώς  δεν υπήρχε προστασία από την Πολιτεία.

Όλο αυτό καταργήθηκε και δόθηκε στον άνθρωπο αυτόν,  το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη, η πρόσβαση στη δημόσια  υγεία.
Επιπρόσθετα,  την πρώτη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης την ονόμασε ασφαλιστική δικαιοσύνη, αφού ο ασφαλισμένος πληρώνει αναλογικά με το εισόδημά του.

Σήμερα τόνισε, με το νέο υπό συζήτηση νομοσχέδιο περνάμε στο δεύτερο στάδιο της ασφαλιστικής αλλαγής. Τώρα είναι η φάση της άρσης των αδικιών και του χτισίματος του νέου ασφαλιστικού. Σημαντικό σημείο αποτελεί το δικαίωμα του εργαζόμενου,  το οποίο  θεσπίζεται για πρώτη φορά,  να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη όταν θίγεται από παράνομες ενέργειες του εργοδότη, προκειμένου να διεκδικήσει το δίκιο του.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE