ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εγκατάλειψη και η απαξίωση των κρατικών υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, είτε ανήκουν στην τοπική διοίκηση είτε απευθείας στο κράτος, έγινε ολοφάνερη με αφορμή την χιονόπτωση των τελευταίων ημερών.
Παρά τις υπεράνθρωπες σε πολλές περιπτώσεις προσπάθειες των εργαζομένων, αδυνατούν να παίξουν τον ρόλο της προστασίας του λαού από καιρικά και άλλα φαινόμενα, που στις μέρες μας και με την πρόοδο της τεχνολογίας είναι σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμα και αντιμετωπίσιμα.

Η τεράστια έλλειψη στελεχιακού και εργατικού δυναμικού στις αρμόδιες Διευθύνσεις της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του δήμου Λαμιέων αλλά και των άλλων δήμων, έχει οδηγήσει τις υπηρεσίες αυτές σε υπολειτουργία. Η όποια δραστηριότητα της βασίζεται κυρίως σε εποχιακό προσωπικό, ενώ τα μηχανήματα τελειώνουν και αχρηστεύονται χωρίς να αντικαθιστούνται.
Η απαξίωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και συνεχίζεται και με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι οι πολιτικές της υποχρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες για έργα που προορίζονται για την προστασία του λαού, προκειμένου να περισσέψουν τα δισεκατομμύρια που δίνονται για την επιδότηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Είναι οι πολιτικές που αχρηστεύουν τις κρατικές τεχνικές υπηρεσίες, όπως η ΔΕΣΕ και η ΜΟΜΑ παλιότερα. Ανοίγουν τον δρόμο για την περαιτέρω εμπλοκή ιδιωτών εργολάβων σε εργασίες αποκατάστασης και αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων, όπου κάθε χρόνο διοχετεύονται εκατομμύρια ευρώ.

Η κατάσταση αυτή ήταν ξεκάθαρη τις τελευταίες ημέρες, όπου υποστελεχωμένες υπηρεσίες αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Στάθηκαν στους βασικούς οδικούς άξονες και το κέντρο της Λαμίας, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις υπόλοιπες περιοχές. Γίνεται ξεκάθαρη κάθε φορά που η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” καλούμε τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το πώς προστατεύεται ο ίδιος, η οικογένεια και το βιος του από την αστική εξουσία και τους υπηρέτες του “μονόδρομου” της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Να αγωνιστεί και να διεκδικήσει έργα υποδομών για την προστασία του από καιρικά φαινόμενα.
Να στηρίξει στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές Τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που ανέδειξαν και αναδεικνύουν τη συγκεκριμένη κατάσταση. Που παλεύουν για τις ανάγκες του λαού και την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε..

 

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE