Τρένο :Στην κυκλοφορία το τμήμα Λιανοκλάδι – Αγγείες και η μεγάλη Σήραγγα Όθρυος μήκους 6,4 χλμ


ergose

Τρένο: Στην κυκλοφορία το τμήμα Λιανοκλάδι – Αγγείες και η μεγάλη Σήραγγα Όθρυος μήκους 6,4 χλμ

Ακόμα μία παράδοση νέου σιδηροδρομικού τμήματος είχαμε εχθές καθώς όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο fb ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ Κώστας Γενιδούνιας, δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Λιανοκλάδι-Αγγείες με μία γραμμή (προς Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για τμήμα μήκους περίπου 20 χλμ που περιλαμβάνει και τη δεύτερη μεγάλη σιδηροδρομική σήραγγα της χώρας στο Όρος Όθρυς με μήκος 6,4 χλμ. Το πρώτο δρομολόγιο έγινε με ντιζελομηχανή και τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουν τα δρομολόγια με ταχύτητες που θα φτάνουν προσωρινά τα 90 χλμ/ώρα. Όπως σημείωσε στην ίδια ανάρτηση “Ως επαγγελματίες μηχανοδηγοί εκφράζουμε την απόλυτη χαρά και ικανοποίηση μας για την ολοκλήρωση αυτών των έργων”.

Μετά απο 37 συναπτά έτη ενεργής καθημερινής λειτουργίας κλείνει και η τηλεδιοίκηση Λιανοκλαδίου που χειριζόταν την κυκλοφορία στην παλιά χάραξη και η οποία μεταφέρεται στο σταθμό στις Αγγείες.Τώρα απομένει το υποτμήμα Αγγείες-Δομοκός μήκους περίπου 32 χλμ που περιλαμβάνει την μεταλλική γέφυρα Γ26 όπου εξαιτίας μίας κακοτεχνίας κατά τη διάρκεια των κατασκευών προκάλεσε και την χρονική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων. Το τελευταίο αυτό υποτμήμα θα δοθεί τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνοντας τα έργα στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός.

Σύμφωνα με σιδηροδρομικές πηγές, σταδιακά μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δοθεί και η δεύτερη γραμμή (προς Αθήνα) και θα ξεκινήσουν και τα ηλεκτροκίνητα δρομολόγια που θα ρίξουν τον χρόνο σε κάτι περισσότερο από 4 ώρες. Τελικός στόχος να ολοκληρωθούν και τα Η/Μ συστήματα που θα φέρουν την μεγάλη μείωση στην χρονοαπόσταση της διαδρομής Αθήνας-Θεσσαλονίκη και τη διεξαγωγή του δρομολογίου σε 3 ώρες και 30 λεπτά.

Σημαντικός παράγοντας και η άφιξη των τρένων από την Ιταλία που θα δώσουν τη δυνατότητα για πύκνωση των δρομολογίων και την μεγαλύτερη αξιοπιστία στις ώρες καθώς σήμερα καταγράφονται συχνά-πυκνά προβλήματα στις μηχανές με αποτέλεσμα να έχουμε καθυστερήσεις στην εκτέλεση τους.

Νίκος Καραγιάννης

Πηγή : ypodomes.com
ilamia.gr

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE