Μειωμένες οι ποσότητες ψαριών από τον Μαλιακό

Οι καιρικές συνθήκες, όπως και άλλοι παράγοντες, αναστέλλουν σε μεγάλο ποσοστό τις δραστηριότητες των αλιέων της Φθιώτιδας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι αλιείς έχουν μειώσει πάνω από 60% τις ψαριές τους στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού κόλπου. Έχει παρατηρηθεί μια μείωση σε ποσοστό πάνω από 80% σε διάφορα είδη αλιευμάτων.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος των αλιέων της Στυλίδας, Στέφανος Μωραΐτης, «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γλώσσα. Παράλληλα, όμως, με αυτό το είδος, μειωμένα είναι, επίσης, το καπόνι, η πεσκανδρίτσα, η καραβίδα και άλλα ψάρια, τα οποία αποτελούν σημαντικό μέρος των αλιευμάτων μας».

Φυσικά, χωρίς να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, ο ίδιος, λόγω και της εμπειρίας του στη θάλασσα, αποδίδει τη μείωση αυτή στις εναλλαγές της θερμοκρασίας. «Τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε από το ΕΛΚΕΘΕ, δεν μας παρουσιάζουν κάποιο άλλο πρόβλημα, ώστε να μας ανησυχεί και για αυτόν τον λόγο πιστεύουμε ότι ο καιρός δημιουργεί αυτά τα προβλήματα», σημειώνει.

Κλείνοντας, ο κ. Μωραΐτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παράνομη αλιεία: «Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα και στη θάλασσα, άρα και στη στεριά, διότι δεν τηρούνται οι κανόνες της ορθής αλιείας και, παράλληλα, διακινούνται μεγάλες ποσότητες αλιευμάτων χωρίς παραστατικά».

ypaithros.gr

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE