Περί τέχνης

Η τέχνη διευρύνει τους ορίζοντες του νου και εξασκεί το μυαλό. Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες προτρεποντας τους πολίτες να επισκεπτονται εκθέσεις και να συνομιλούν με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
Αναμφίβολα ο πολιτισμός συντελεί στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της κοινωνίας μας. Ο μέσος άνθρωπος αναγνωρίζει ένα κλασσικό μουσικό κομμάτι, αναγνωρίζει την μόνα Λίζα και γνωρίζει τον Πικάσο, πως όμως η τέχνη επιδρά στην ζωή αυτών των ανθρώπων και πως η επιστήμη μέτρα την αλλαγή που φέρει στον κόσμο η επαφή με την τέχνη; Στο πανεπιστήμιο westminster στο τμήμα ψυχικής υγείας μελέτη έδειξε ότι μετά την επίσκεψη σε μια γκαλερί το επίπεδο του άγχους των συμμετεχόντων έπεσε αισθητά για διάστημα 30 λεπτών μετά το τέλος της επίσκεψης.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ακόμη κι αν η κατανόηση ενός έργου τέχνης είναι αδύνατη το άτομο γεμίζει θετικά συναισθήματα και το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με την ευχαρίστηση γεμίζει χαρά. Βάση των πορισματων μελέτης τα άτομα που ασχολούνται με την αναπαραγωγή και την δημιουργία της τέχνης είναι πιο ανθεκτικά στον πόνο και έχουν γενικά πιο υψηλές αντοχές. Μάθημα που αφορά κάποια μορφή τέχνης μπορεί να βελτιώσει εκτός από την ψυχολογία και την μνήμη και να συμβάλει ώστε άνθρωποι που έχουν υποστεί τραυματισμό η υποφέρουν από μια εξελικτική διαταραχή ανάπτυξης να ωφεληθούν, να βελτιωθούν η ακόμα και να θεραπεύουν,γιατί η τέχνη όχι μόνο ψυχαγωγεί η ωφελεί αλλά και γιατρεύει.

Μαίρη Κουτρούμπα  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE