Ορίστηκε η ημερομηνία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ


makedonia

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να υπογραφεί και επισήμως το πρωτόκολλο εισόδου της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

“Στις 6 Φεβρουαρίου θα γράψουμε ιστορία” ανέφερε στο Twitter ο γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
“Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης με τη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ” πρόσθεσε.
Νικόλα Ντιμιτρόφ στο Twitter: “Θα γράψουμε ιστορία για ένα σταθερό και επιτυχημένο μέλλον”
«Θα γράψουμε ιστορία για ένα σταθερό και επιτυχημένο μέλλον, προωθώντας την σταθερότητα και τις κοινές αξίες στα Βαλκάνια και πέρα από αυτά. Περιμέναμε για μια γενιά. Αλλά όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όσο μεγαλύτερες οι προκλήσεις τόσο πιο εντυπωσιακή η επιτυχία», έγραψε ο Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Το πρωτόκολλο αναμένεται να κατατεθεί στην ελληνική Βουλή την Δευτέρα και να ψηφιστεί μέχρι την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής. Το πρωτόκολλο ως διεθνής σύμβαση συζητείται στην αρμόδια επιτροπή σε μία μόνο συνεδρίαση.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από τη Βουλή των Ελλήνων “θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, θέτοντας έτσι αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του ονόματος”.

Κατά την ενημέρωσή του, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την ημερομηνία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή ως “ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια”.

news247.gr
fonografos.net  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube