ΟΓΕ Ομάδα Λαμίας – Για την 24ωρη απεργία στο εργοστάσιο FERRO (ΒΙΠΕ Λαμίας)

Από την ΟΓΕ Ομάδα της Λαμίας  εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου σχετικά με την 24ωρη απεργία που έγινε στις 25 Φεβρουαρίου στο εργοστάσιο FERRO στη ΒΙΠΕ Λαμίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι γυναίκες της Ομάδας Λαμίας της ΟΓΕ είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργατριών και των εργατών του εργοστασίου FERRO στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας που με τις μαχητικές τους κινητοποιήσεις και τη συσπείρωσή τους δείχνουν στην εργοδοσία τη δύναμή τους και διεκδικούν να παρθούν πίσω οι τρομοκρατικές απολύσεις των τελευταίων ημερών. Παράλληλα οι εργαζόμενοι απαιτούν δεδουλευμένα πολλών ετών, απλήρωτες υπερωρίες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Χαιρετίζουμε την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25/2 στη FERRO και τους εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας σ’ αυτές και αυτούς τους εργάτες που διαλέγουν το δρόμο του δίκαιου, οργανωμένου αγώνα. Στεκόμαστε ενάντια στις επιταγές της μεγαλοεργοδοσίας και τις πολιτικές της Ε.Ε., κυβερνήσεων, περιφερειών και δήμων για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, για την τρομοκράτηση, το καθεστώς απληρωσιάς και κοροϊδίας, για τις επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, για τη ζωή που είναι πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Τους δηλώνουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα περάσει!

Θα μας βρουν μπροστά τους, ακόμα πιο δυνατές και ακόμα πιο αποφασισμένες, να διεκδικούμε τη ζωή που μας αρπάζουν συσπειρωμένες στα σωματεία μας και τις ομάδες γυναικών της ΟΓΕ.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για:

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ
  • ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE