Απέρριψαν χθες στη ΒΟΥΛΗ τροπολογίες του ΚΚΕ για την προστασία της μητρότητας


1

Πριν μερικές μέρες ακούσαμε για μετωπική δήθεν σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ για το δημογραφικό και τη μείωση των γεννήσεων ! Χθες η κυβέρνηση και η Βουλή απέρριψε τις τροπολογίες νόμου που πρότεινε το ΚΚΕ για την προστασία της μητρότητας !
Οι τροπολογίες για την προστασία της μητρότητας ήταν άμεσα συνδεδεμένες με το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου, στο οποίο η κυβέρνηση υποκριτικά είχε προσδώσει τον εύηχο τίτλο «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» και προέβλεπαν:

Η πρώτη τη χορήγηση επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες που γεννούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ύψους 1.000 ευρώ, 2.000 και 3.000 ευρώ, για δίδυμη και τρίδυμη κύηση αντίστοιχα.

Η δεύτερη, ότι καταργείται η προϋπόθεση της συμπλήρωσης τουλάχιστον 200 ημερών ασφάλισης για τη χορήγηση άδειας μητρότητας (κύησης – τοκετού – λοχείας) από τον ΕΦΚΑ και ότι επεκτείνεται η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε εργαζόμενες που σήμερα αποκλείονται από αυτή επειδή δεν είχαν τις 200 μέρες ασφάλισης. Η τρίτη τη θέσπιση επιδόματος μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες στο ύψος του επιδόματος ανεργίας και ότι η διάρκεια καταβολής του ορίζεται σε 2 μήνες πριν και 6 μήνες μετά τον τοκετό, ανεξάρτητα από την κατοχή ασφαλιστικής ενημερότητας.

Επειδή κάποιοι πιπιλάνε την γνωστή καραμέλα πως το ΚΚΕ τα παραπέμπει ολα στο σοσιαλισμό και δεν έχει προτάσεις για το σημερα ..
Αυτές οι τροπολογίες νόμου ήταν για το σήμερα και απορρίφθηκαν !
Τα συμπεράσματα δικά σας !

 

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE