ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 

Την Τετάρτη 20 Μάρτη 2019 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπασδέκη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Δελιχά επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Μέγαρο στη Λαμία. Συναντήθηκαν και συζήτησαν με τα στελέχη, τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Η έλλειψη προσωπικού και μέσων εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, η μεγάλη ποικιλία καθηκόντων, οι περικοπές των μισθών, και ο ίδιος ο προσανατολισμός της αστυνομίας από το αστικό κράτος είναι ζητήματα που δυσκολεύουν τη δουλειά και τη ζωή τους. Και αυτό έχει επιπτώσεις στις υπηρεσίες που καλούνται να προσφέρουν στην κοινωνία.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ΚΚΕ, θεωρούμε τους αστυνομικούς εργαζόμενους – ένστολους πολίτες που πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Άλλωστε στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Επίσης διαφωνούμε με την λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Καλούμε τους αστυνομικούς να αγωνιστούν μαζί μας. Μαζί με το λαϊκό κίνημα για να πάρουν πίσω ό,τι τους αφαίρεσαν στα χρόνια της κρίσης, σε αμοιβές, κατακτήσεις και δικαιώματα. Για να απαλλαγούν από τα πρόσθετα καθήκοντα που δεν έχουν σχέση με την υπηρεσία τους. Για να υπάρξει η ανάλογη χρηματοδότηση που θα λύσει το πρόβλημα των λειψών μέσων και υποδομών. Για να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού.

Για να αλλάξει ο προσανατολισμός της αστυνομίας και να ασχοληθεί απερίσπαστη με τη δίωξη του εγκλήματος και την προστασία του λαού.

Στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, να θέσουν κριτήριο ψήφου αυτά που τους ταλαιπωρούν στην υπηρεσιακή και οικογενειακή τους ζωή. Και, με οδηγό την πολιτική τους πείρα, να ενισχύσουν σε όλες τις κάλπες τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ.

ΣΥΣΚΕΨΗ – Τοπική Διοίκηση και Υγεία

Στις 19 Μάρτη η Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησε στη Λαμία ευρεία σύσκεψη για την Υγεία. Το θέμα παρουσίασαν ο Γιώργος Δελιχάς, υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων, ο Βασίλης Αντωνιάδης, γιατρός του Νοσοκομείου και υποψήφιος της Λ.Σ και ο Χρονάς Τάσος συνταξιούχος γιατρός του Νοσοκομείου και δημοτικός σύμβουλος της Λ.Σ. Ακολούθησε συζήτηση που επιβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων αδυνατεί ή δυσκολεύεται στην πρόσβασή της στις δομές υγείας. Ακόμα και για απλά ζητήματα συνταγογράφησης και εξετάσεων.

Η σχεδιασμένη και χρόνια απαξίωση σε κάθε Βαθμίδα δημόσιας Υγείας σπρώχνει το λαϊκό άνθρωπο στους ιδιώτες της, εφ’ όσον, βέβαια, έχει ή μπορεί να βρει τα απαιτούμενα χρήματα στερούμενος στοιχειώδη αγαθά.
Η σημερινή κατάσταση στην υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που θεωρούν την υγεία και το φάρμακο εμπορεύματα, πηγή κερδοφορίας.
Με τον ίδιο μπούσουλα πορεύονται και οι εκπρόσωποί τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση. Αποδέχονται τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας. Για να μπορεί ο δημόσιος να στέλνει πελατεία στον ιδιωτικό.

Αντί να μπουν μπροστά στην πάλη μαζί με το λαό της περιοχής τους, για γενναία χρηματοδότηση των δημόσιων δομών στην υγεία δικαιολογούν και συγκαλύπτουν την αντιλαϊκή πολιτική Αποδέχονται τους ιδιώτες και τις εργολαβίες, επωμίζονται αρμοδιότητες που είναι υποχρέωση του κράτους και στέλνουν το λογαριασμό στο δημότη, ο οποίος έχει ήδη πληρώσει, μέσα από τη φορολογία και το ασφαλιστικό του ταμείο.

ΛΑΜΙΑ 20/3/2019  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube