“Έξω η βία από τα σωματεία” – Σκληρή αυτοκριτική από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ


afisa

Θα ήταν βέβαια πιο ολοκληρωμένο αν έλεγε “έξω η βία και η νοθεία από τα συνδικάτα”, για να πιάσει τόσο τους πληρωμένους μπράβους με τα κουμπούρια, όσο και τους νόθους αντιπροσώπους της εργοδοσίας. Σε κάθε περίπτωση όμως ήταν ένα πρώτο θαρρετό βήμα μιας γενναίας αυτοκριτικής που δεν την περιμέναμε από τη γραφειοκρατική κλίκα του Παναγόπουλου.

Πέρα από το τρολάρισμα, είναι εντυπωσιακό τι προτεραιότητες βάζει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, τι επιλέγει να προβάλει στην αφίσα της για την Πρωτομαγιά και ποιον στοχοποιεί. Ούτε λέξη για το κεφάλαιο -που είναι κοινωνικός σύμμαχος- ή για την κυβέρνηση, αλλά σαφή υπονοούμενα για το ΠΑΜΕ και τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ξέρουν καλά ποιος είναι ο εχθρός τους και δεν τους ενδιαφέρει ούτε να κρατήσουν τα προσχήματα πλέον.

Όσο για τη γενική καταδίκη της βίας, μόνο θυμηδία προκαλεί από αυτούς που πληρώνουν φουσκωτούς μπράβους για να τραμπουκίσουν τους αντιπροσώπους, και από αυτούς που έχουν καταργήσει κάθε αναφορά -έστω και υποκριτική- στην ταξική πάλη και άλλες τέτοιες βίαιες έννοιες…

katiousa.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube