ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΗΠΑ


Μια ακόμη ανοικτή παρέμβαση κατά του λαού της Βενεζουέλας πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, με την απόπειρα πραξικοπήματος που ανακοίνωσε ο αχυράνθρωπός τους Χουάν Γκουαϊδό κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στον Γκουαϊδό, ονοματίζοντας την απόπειρα πραξικοπήματος «Επιχείρηση Ελευθερία» (Operation Liberdad).
Επίκεντρο της δράσης των πραξικοπηματιών, ήταν η αεροπορική βάση «Λα Καρλότα», την οποία επιχείρησαν να καταλάβουν ανεπιτυχώς.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου στην αεροπορική βάση -στην πύλη της οποίας ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ Χ. Γκουαϊδό έκανε το πρωί το διάγγελμά του- έχουν οδηγήσει τον όγκο των υποστηρικτών του πραξικοπηματία στη γειτονική συνοικία Αλταμίρα, όπου έχουν καταλάβει την πλατεία της περιοχής. Παράλληλα, ένοπλοι οπαδοί του πραξικοπηματία, παραμένουν στην αερογέφυρα του αυτοκινητόδρομου «Φρανσίσκο Φαχάρδο» που οδηγεί στη βάση «Λα Καρλότα», ανοίγοντας κατά καιρούς πυρ, κατά των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται απέναντί τους.

Παράλληλα, και με επίκεντρο το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, βρίσκεται σε εξέλιξη η λαϊκή κινητοποίηση για την καταστολή της απόπειρας πραξικοπήματος και την υπεράσπιση της κυβέρνησης της χώρας. Μαζικές κινητοποιήσεις, υπέρ της κυβέρνησης, έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, με μασκοφόρους οπαδούς του πραξικοπηματία Γκουαϊδό, να πετούν πέτρες και μολότωφ κατά των αστυνομικών.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα.

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE