Τιμή και δόξα στους 200 ήρωες κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944


 Πρωτομαγιά του 1944

Οι δήμοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου διοργάνωσαν και φέτος, 4ήμερο εκδηλώσεων για να τιμήσουν τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής (από 3 έως και 6 Μάη).  ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ |> Ήδη το Σάββατο 4 Μάη πραγματοποιήθηκαν, ο αγώνας ανώμαλου δρόμου προς τιμήν του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» η συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη και την Κυριακή 5 Μάη η συγκέντρωση στο παλιό Δημαρχείο, η πικετοφορία προς το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» και η εκδήλωση τιμής για τους 200 κομμουνιστές μέσα στο χώρο εκτέλεσης, με ανοιχτό τον ιστορικό χώρο του Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς και το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις  είναι η συζήτηση για «το ποδόσφαιρο στην Αντίσταση» με ομιλίες από τους Ν. Μπράτσο, Γ. Γεωργάκη, Φ. Τόλιου, στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, η ονομασία 4 ΘΥΡΩΝ προς τιμή των 4 Καισαριανιωτών ποδοσφαιριστών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 1940-48, στο Δημοτικό Στάδιο Μ. Κρητικόπουλος και αμέσως μετά ποδοσφαιρικός αγώνας «ενάντια στο Φασισμό» μεταξύ των παλαιμάχων του Εθνικού Αστέρα και του Απόλλωνα Ν. Σμύρνης στο Δημοτικό Στάδιο Μ. Κρητικόπουλος.


Στο ΧΑΪΔΑΡΙ, είχαμε τη θεατρική παράσταση “Συρματένιοι, ξεσυρματένιοι όλοι”, στο Δημαρχείο, το Σάββατο 4 Μάη την εκδήλωση τιμής για τους 200 κομμουνιστές μέσα στο χώρο του Μπλοκ 15 και, στις 5 Μάη, πολιτιστική εκδήλωση με την “Αθηναϊκή κομπανία” στην πλατεία Δημαρχείου κά. (ΣΣ |> όλο το πρόγραμμα εδώ)

Στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο σημείο που πριν από 75 χρόνια, την Πρωτομαγιά του 1944 εκτελούνταν από τους ναζί κατακτητές οι 200 ήρωες κομμουνιστές, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης από το Δήμο Καισαριανής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει από κοινού με το Δήμο Χαϊδαρίου.

atexnos.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE