Ο αντικομουνιστής νέος πρόεδρος της Βουλής, πρόσφατα δικαίωσε την εκτέλεση Μπελογιάννη – Να τον χαίρονται στη ΝΔ

Κώστας Τασούλας

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κώστας Τασούλας, βουλευτής Ιωαννίνων) δεν έχει κρύψει ποτέ το αντικομμουνιστικό του μένος, απολογητής και υπερασπιστής του μετεμφυλιακού κράτους. Ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του και ποτέ δε ντράπηκε για τις πράξεις τους (παρουσία σε τελετές μίσους), αντιθέτως…

Εκπρόσωπος της παλαιοκομματικής σχολής, καθώς συνηθίζει και ο ίδιος να αυτοπαρουσιάζεται, έχει ευαίσθητα αντανακλαστικά σε ότι συνδέεται με τον κουμμουνισμό και τη νεότερη ιστορία της χώρας.

Ήταν μόλις το 2017 που δικαιολόγησε και επικύρωσε τη θανατική καταδίκη και εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη από τους Αμερικάνους και το μετεμφυλιακό κράτος.
Ο γαλάζιος βουλευτής και αυριανός πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κατόπιν πρότασης του κ. Μητσοτάκη, «ξέσπασε» στη Βουλή με αφορμή τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης «Ν. Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα υπό την αιγίδα της Βουλής, παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, του γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα κ.ά.:

«Ακούστηκε ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ». Και συμπλήρωσε: «Ο θάνατός του ήταν σκληρότατος. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι ενός πολύ σκληρού θανάτου που μπορεί κανείς να κρίνει, να θεωρηθεί ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δημοκρατίας συνιστά πράξη δημοκρατίας». «Αν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν όχι απλώς να πω αυτά αλλά ούτε να τα σκεφτώ αυτά», είπε.

Όπως έλεγε άλλωστε ο ίδιος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, και καταγράφει ο Τύπος εκείνωντων ημερών, «ο Μπελογιάννης καταδικάστηκε γιατί ήταν κατάσκοπος», υιοθετώντας πλήρως κατασκευασμένο από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες σκεπτικό βάσει του οποίο οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα στις 30 Μαρτίου 1952.
Να τον χαίρονται στη ΝΔ, ας τον καμαρώνει ο νέος πρωθυπουργός που τ ο τελευταίο διάστημα ξιφουλκούσε κατά της Χρυσής Αυγής.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE