ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χ. Γκουαϊντό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας


Χουάν Γκουαϊντό

Απόλυτα στοιχισμένη με την αμερικανική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λατινική Αμερική η κυβέρνηση της ΝΔ αναγνώρισε σήμερα τον ακροδεξιό πραξικοπηματία ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με την κοινή θέση της ΕΕ, όπως αυτή διατυπώθηκε εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου-αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, η ελληνική κυβέρνηση, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαϊντό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ επισημαίνεται, επίσης, ότι «η κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, Ενρίκε Ιγκλέζιας, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

Θυμίζουμε ότι η ΝΔ, δια μέσου του Κ.Μητσοτάκη, ως αντιπολίτευση, είχε σπεύσει να «αναγνωρίσει» τον – δοτό από τις ΗΠΑ – Γκουαϊδό ως μεταβατικό «πρόεδρο» της Βενεζουέλας, στηρίζοντας μάλιστα ανάλογες πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τόσο ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης, όσο και στελέχη της ΝΔ, έχουν κατά το πρόσφατο παρελθόν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του αμερικανικού σχεδίου για ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Ακόμη και η σύζυγος του Μαρέβα Μητσοτάκη είχε πανηγυρίσει και χαιρετίσει το αποτυχημένο πραξικόπημα στρατιωτικών κατά του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Νικολάς Μαδούρο.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE