Διευκρινίσεις από την ΠΟΕΠΛΣ ζητούν οι Λιμενικοί Φθιώτιδας


Λιμενικοί Φθιώτιδας

Ανακοίνωση των Λιμενικών Φθιώτιδας: Λαμβάνοντας υπόψη την από 10-07-2019 ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ στην οποία πλην των άλλων μας καθοδηγεί σε ότι αφορά την διαδικασία ένταξής μας στην ανωτέρω Ομοσπονδία σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Η Ένωσή μας έως σήμερα δεν έχει αιτηθεί την ένταξή της στην ανωτέρω Ομοσπονδία οπότε και δεν έχει υποβάλει σε αυτή τα απαραίτητα παραστατικά (επικυρωμένο καταστατικό κ.τ.λ.).
Όπως πληροφορηθήκαμε το καταστατικό της ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στο άρθρο 16 προβλέπει πως: “Η Ένωση ανήκει στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΟΕΠΛΣ) και συμμετέχει στα συνέδριά της με αντιπροσώπους που εκλέγονται κατά το προηγούμενο άρθρο με μέτρο που καθορίζεται στο καταστατικό αυτής.” 

Σύμφωνα με την από 10-07-2019 ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ οποιαδήποτε πρόβλεψη του καταστατικού του αναφερόμενο στο έγγραφο συλλόγου της ΕΠΛΣ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, δεν μπορεί να καταστήσει αυτοδικαίως το σωματείο αυτό μέλος της ΠΟΕΠΛΣ ενώ η ως άνω πρόβλεψη του καταστατικού της, πέραν του γεγονότος, ότι δεν δεσμεύει τη ΠΟΕΠΛΣ που λειτουργεί βάσει καταστατικού της, είναι παράνομη, αφού η επιλογή της δευτεροβάθμιας οργάνωσης στην οποία θα ανήκει ένας Σύλλογος προϋποθέτει απόφαση της Γενικής συνέλευσης των μελών του.”
Με τα δεδομένα αυτά είναι αυτονόητη η απάντηση, ότι η Ένωση προσωπικού Λ.Σ. Νομού Φθιώτιδας, δεν αποτελεί αυτοδικαίως μέλος της ΠΟΕΠΛΣ, ενώ ουδέποτε η Ομοσπονδία αποφάσισε για την εγγραφή της ενώσεως αυτής ως μέλος της σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της.Από τα παραπάνω αναφερθέντα ως ΕΠΛΣ Ν. ΦΘ/ΔΑΣ συμπεραίνουμε τα κάτωθι:

Α) Ουδέποτε η Ένωσή μας αποτέλεσε μέλος της ΠΟΕΠΛΣ, όχι γιατί δεν έγινε δεκτή αλλά γιατί ουδέποτε έγινε αίτηση γι΄αυτό.
Β) Εάν κάποια στιγμή τα μέλη της Ένωσής μας αποφασίσουν πως επιθυμούν την ένταξη της Ένωσης στην ΠΟΕΠΛΣ θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Γ) Εάν στο καταστατικό της Ένωσής μας προβλέπεται ότι ανήκει στην ΠΟΕΠΛΣ υπάρχουν δυο ενδεχόμενα:
1. Δεν τίθεται θέμα νομιμότητας και μετά την προσκόμιση των απαραίτητων παραστατικών γίνεται δεκτή στην ΠΟΕΠΛΣ.
2. Η οποιαδήποτε πρόβλεψη στο καταστατικό είναι παράνομη, αλλά αυτόματα είναι παράνομη και η πρόβλεψη στο καταστατικό της ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.Παρακαλούμε την ΠΟΕΠΛΣ όπως μας διαφωτίσει σχετικά με την βασιμότητα του πρώτου ενδεχομένου , διότι εάν έχει βάση το δεύτερο θα πρέπει:

α. Η Ένωσή μας να προχωρήσει σε τροποποίηση καταστατικού, εφόσον απαιτείται.
β. Η ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ να προχωρήσει σε τροποποίηση καταστατικού.
γ. Η ΠΟΕΠΛΣ να διαγράψει από μέλος της, την ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και
δ. Εάν κάποια πρωτοβάθμια ένωση έχει παράνομη πρόβλεψη στο καταστατικό της σύμφωνα με την από 10-07-2019 ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ, και αυτή αποτελεί ήδη μέλος της ΠΟΕΠΛΣ, κατά πόσο είναι εφικτό να γίνεται παρακράτηση ποσοστού επί εισφοράς μελών υπέρ ΠΟΕΠΛΣ;

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ Γεώργιος    ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κωνσταντίνος

   ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE