Απέρριψε τις τροπολογίες του ΚΚΕ ο υπουργός Οικονομικών

Χρήστος Σταϊκούρας

Απορρίφθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα οι τροπολογίες του ΚΚΕ για πραγματική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις λαϊκές οικογένειες, τη διαγραφή τόκων από χρέη στο Δημόσιο αλλά και τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.


Οι τροπολογίες του ΚΚΕ είχαν κατατεθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, ενώ το ΜΕΡΑ 25 καταψήφισε. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας χωρίς να επιχειρηματολογήσει ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι δεν γίνεται δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία, απορρίπτοντας με τη δήλωση αυτή τις τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Είναι μια ακόμα απόδειξη της αντιλαϊκής ταύτισης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που και τα δύο κόμματα ως κυβέρνηση έχουν απορρίψει τις τροπολογίες του ΚΚΕ σχολίασε ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης.

Ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να εμφανίσει εξίσου ωφελημένους τόσο τους φτωχούς όσο και τους πλούσιους λέγοντας πως «η προτεινόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν δίνει πολλά σε λίγους» αλλά αντίθετα «δίνει πολλά στους πολλούς, κυρίως στους οικονομικά ασθενέστερους και στη μεσαία τάξη». Ο ΕΝΦΙΑ, συνεπώς, παραμένει και καλείται ο λαός να πληρώνει για το σπίτι του, ενώ η μείωση είναι ελάχιστη για το λαό και σημαντική για τους πλούσιους, αφού για ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ το όφελος μεσοσταθμικά είναι 95 ευρώ, όταν για ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ το όφελος είναι 1.550 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές οικογένειες δήλωσε πως δεν στηρίζει ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης με το επιχείρημα ότι καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και για τους πλούσιους. Την τοποθέτηση του Γ. Βαρουφάκη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Επίσης, τροπολογία για το Ελληνικό κατάθεσαν στο νομοσχέδιο τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σχετίζεται με το ύψος των κτιρίων που θα γίνουν στο Ελληνικό και τις μεταξύ τους αποστάσεις. Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «τροπολογία αφορά ουσιαστικά τους ουρανοξύστες που θα γίνουν στο Καζίνο του Ελληνικού» και ότι «δεν αποτελεί τροποποίηση ούτε της σύμβασης για την Επένδυση του Ελληνικού ούτε του νόμου 2012 σχετικά με τον καθορισμό των όρων δόμησης, παρά μόνο ερμηνεία για το τι ορίζεται υψηλό κτίριο». Η τροπολογία υπερψηφίστε μόνο από τη ΝΔ.

Στην Ολομέλεια μίλησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει μείωση φόρων στους επιχειρηματικούς ομίλους και τρομερά κίνητρα, όπως είπε, για επενδύσεις.

Να μην περάσει η παραπλάνηση του λαού και να δυναμώσει ο αγώνας για ανάκτηση των λαϊκών απωλειών, επισήμανε στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος. Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης έκανε λόγο για ρυθμίσεις-κοροϊδία που εμφανίζονται ως ελάφρυνση για να νομιμοποιήσουν άδικους φόρους.

902.gr  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube